Ciucă, despre acuzaţiile lui Sighiartău că a fost ”intimidat, hărţuit şi şantajat” de un comisar şef din Poliţie

Sursă foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Bistriţa, despre acuzaţiile deputatului PNL Robert Sighiartău că a fost ”intimidat, hărţuit şi şantajat” de un comisar şef din Poliţie, că instituţiile statului nu trebuie să se împlice în astfel de activităţi electorale, trebuie să vegheze să se respecte legea. Sighiartău a anunţat că aşteaptă să fie citat, să pună la dispoziţia autorităţilor toate probele pe care le are în acest caz.

”Instituţiile statului nu trebuie să se împlice în astfel de activităţi electorale, instituţiile statului trebuie să vegheze să se respecte legea. Ca atare, eu am încredere că şi dacă în anumite locaţii au avut loc astfel de evenimente absolut de neacceptat, instituţiile statului sunt cele care trebuie să îşi facă datoria şi sunt convins că îşi vor face datoria şi vor clarifica toate aceste aspecte”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat cum comentează incidentul despre care a vorbit liberalul Sighiartău.

Ciucă a mai spus că poliţistul ”trebuie să supravegheze şi să monitorizeze în aşa fel încât, indiferent de partid, de persoană, să respecte legea”.

La rândul lui, Robert Sighiartău a declarat în conferinţă că nu a primit nicio solicitare din partea IGPR.

”Am citit comunicatul de presă al IGPR de la nivel naţional, prin care au trimis Corpul de Control intern, urmează să vedem cum vor desfăşura în continuare ancheta, pentru că faptele sunt extrem de grave şi cred că mai multe instituţii ale statului trebuie să se autosesizeze. Ameninţările cu privire la copii au întrecut orice limită şi faptul că cineva a încercat să folosească asta înscop electoral depăşeşte orice imaginaţie. Nu poţi negocia legea în România şi să foloseşti în scop electoral, ca şi poliţist, în haine de poliţist. Cazul este extrem de grav, aştept să fiu citat, să punem la dispoziţia autorităţilor toate probele pe care le avem”, a precizat Sighiartău.

Conducerea Poliţiei Române a declanşat verificări, prin Direcţia Control Intern, la IPJ Bistriţa-Năsăud, după ce candidatul PNL la Consiliul Judeţean, Robert Sighiartău, a afirmat că Poliţia Română a fost atrasă într-un ”joc pervers”, în urma unei sesizări depuse de actualul şef al CJ, Emil Radu Moldovan (PSD), şi că acesta foloseşte Poliţia pentru a-l ”intimida, hărţui şi şantaja”.

Sighiartău a prezentat şi o înregistrare audio, despre care a afirmat că este a unui comisar-şef de Poliţie. Deputatul PNL Robert Sighiartău, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că o nepoată a sa şi alţi copii au filmat un videoclip în care susţineau că, dacă ar avea 18 ani, ar vota cu el, iar după apariţia filmuleţului pe reţele de socializare, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan (PSD), a sesizat Poliţia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: