Ciucă, despre drona rusească găsită în România: Trebuie demonstrat dacă a fost cu intenţie

Preşedintele Senatului şi al PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, vineri, referitor la drona rusească găsită pe teritoriul României, că trebuie demonstrat dacă incidentul s-a produs cu intenţie sau din greşeală.

„Sunt aspecte care se întâmplă în proximitatea României, la limita graniței dintre România și Ucraina. Sunt evenimente care practic într-o astfel de situație se pot întâmpla. Nu îmi voi expune un punct de vedere, fără a cunoaște datele tehnice, pentru că este un aspect care ține pur și simplu de specialiștii care trebuie să elucideze ceea ce s-a întâmplat. Nu vreau să îmi dau cu părerea, pentru că atât la nivelul ministerului apărării cât și la ministerul de externe și a celorlalte structuri se fac acest analize. Trebuie demonstrat dacă acest eveniment s-a făcut cu intenție sau a fost pur și simplu din greșeală. Într-un fel sunt măsurile când este dovedită intenția, altele sunt măsurile în momentul în care a fost pur și simplu o scăpare”, a declarat Ciucă.

Fostul premier şi ministru al Apărării consideră că teritoriul şi populaţia României se află în siguranţă în acest moment.

„Este datoria ministerului în ceea ce privește acel sistem de monitorizare, astfel încât populația să fie avertizată în privința oricărui pericol. Este nevoie să conștientizăm că ne aflăm într-o situație deosebit de complexă din punct de vedere al securității și există de asemenea posibilitatea ca din greșeală astfel de echipamente, pentru că nu a fost un echipament exploziv, ci un aparat de supraveghere care a pierdut controlul și s-a prăbușit pe teritoriul României, se pot întâmpla. Din punctul meu de vedere, teritoriul României și oamenii sunt în siguranță, și trebuie să dăm încredere oamenilor că sunt în siguranță. Totodată instituțiile statului trebuie să întărească aceste această încredere a oamenilor”, a completat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă se impune demiterea sau demisia lui Angel Tîlvăr de la conducerea MApN, Nicolae Ciucă a spus: „Dați-mi voie să nu mă pronunț de vreme ce nu mă aflu într-o asemenea poziție. Fiecare dintre noi trebuie să analizeze și să ia propia decizie”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: