Ciucă, despre războiul din Ucraina: Pătrunderea în interiorul Rusiei a fost o acţiune absolut îndrăzneaţă

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciuca

Liderul PNL, generalul Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri seară, că pătrunderea Ucrainei în interiorul Federaţiei Ruse ”a fost o acţiune absolut îndrăzneaţă” şi a subliniat nevoia ca România să sprijine în continuare Ucraina. ”În momentul în care Federaţia Rusă va reuşi să penetreze linia frontului, pentru toate ţările din UE cred că bugetul apărării va creşte”, a transmis fostul şef al Statului Major General al Armatei Române.

”Pătrunderea în interiorul Federaţiei Ruse a fost o acţiune absolut îndrăzneaţă care desigur poate să fie descrisă ca având mai multe scopuri, unul presupun că era dislocarea unui pachet de forţe din zona de concentrare a armatei ruse şi vedem că prea mult în echilibrul acesta al forţelor nu s-a întâmplat”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat la TVR Info despre incursiunea în Kursk.

Nicolae Ciucă a subliniat că este important sprijinul pentru Ucraina.

”Este foarte greu şi nici nu cred că cineva în momentul de faţă poate să anticipeze, indiferent câtă pregătire în domeniu poate să aibă. Ceea ce pot să vă spun din convingere este că noi trebuie să facem totul să continuăm să sprijinim efortul de război al Ucrainei pentru că dacă Ucraina va pica, atunci trebuie să vedem armata Federaţiei Ruse la gurile Dunării, trebuie să vedem o Republica Moldova care cade din nou în ghiarele Federaţiei Ruse. Aceste ambiţii imperialiste sunt foarte clare, sunt deja devoalate din anul 2008”, a mai spus Ciucă.

Dreasenemea, liderul PNL a afirmat că, în cazul în Federaţia Rusă va reuşi ”să penetreze linia frontului”, bugetul pentru apărare în toate ţările UE va creşte.

”Dincolo de faptul că vor ajunge la graniţa noastră şi a celorlaltor ţări din flancul de est, este o chestiune importantă. Dacă în momentul de faţă discutăm de un buget de apărare de 2,5, în momentul în care Federaţia Rusă va reuşi să penetreze linia frontului, pentru toate ţările din UE cred că bugetul apărării va creşte la peste 4-5 la sută”, a mai spus Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: