Ciucă, despre solicitarea DNA referitoare la Cîţu: Justiţia să îşi facă datoria

Sursă foto: Facebook

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la Timişoara, că liberalii nu s-au opus niciodată solicitărilor organelor de anchetă pentru urmăriri penale ale parlamentarilor şi la fel se va proceda şi în cazul fostului premier Florin Cîţu.

„Este o procedură foarte simplă. În momentul în care documentele sosesc la Senat, voi trimite de îndată la Biroul permanent, iar în baza deciziei Biroului Permanent, la Comisia juridică, iar de la Comisia juridică, raportul va fi trimis în plenul Senatului pentru dezbatere şi aprobare. Nu ne-am opus niciodată (urmăririi penale a parlamentarilor, n.r.) şi vom susţine ca Justiţia să-şi facă datoria”, a declarat Nicolae Ciucă.

După prezentarea solicitării în Biroul permanent al Senatului, care se va reuni cel mai probabil luni, aceasta va fi înaintată Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia vaccinurilor anti-COVID-19.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL