Ciucă, după reconfirmarea ratingului României: Îi cer Guvernului să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar concret

Sursa foto: Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a notat, sâmbătă, pe Facebook, după ce S&P Global a reconfirmat ratingul de țară al României la BBB-/A3, că aceasta este o dovadă a stabilității economice la care contribuie în mod direct toți cetățenii și companiile care sunt buni platnici.

Ciucă i-a cerut însă Guvernului Ciolcu, în scopul consolidării rezultatelor, să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar concret.

Mesajul liderului liberal:

“Agenția de rating S&P Global a reconfirmat ratingul de țară al României la BBB-/A3, o dovadă a stabilității economice la care contribuie în mod direct toți cetățenii și companiile care sunt buni platnici.

Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care v-ați achitat la timp obligațiile fiscale. Bonificația de 3% acordată de Guvern prin Ministerul Finanțelor și pentru care Partidul Național Liberal a depus un amendament în Parlament în vederea creșterii acesteia la 5%. Este un gest de apreciere din partea statului pentru responsabilitatea voastră, a celor care muncesc și își plătesc obligațiile fiscale, iar asta ne ajută să menținem echilibrul economic.

Însă, pentru a consolida aceste rezultate, îi cer Guvernului Ciolacu să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar concret care să includă:

– Creșterea investițiilor din fonduri naționale, alături de menținerea celor din fonduri europene, cu alocări specifice pentru autoritățile locale;

– Reducerea cheltuielilor curente ale statului pentru a ajusta deficitul bugetar;

– Continuarea absorbției fondurilor europene din PNRR și Politica de Coeziune, așa cum s-a realizat cu succes în 2022-2023.

Prin aceste măsuri și prin contribuția voastră putem asigura un viitor stabil și prosper pentru România”.

Agenţia de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale şi perspectiva stabilã ale României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valutã.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: