VIDEO Ciucă: În judeţul Gorj avem 154 de contracte în valoare de 1,8 miliarde lei, prin Programul „Anghel Saligny”

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, miercuri la Târgu Jiu, că partidele de coaliţie au decis să vină cu o echipă puternică pentru alegerile europarlamentare, mai ales că acestea sunt importante în perspectiva atrageri de fonduri europene care să dezvolte comunităţile din România. Liderul liberalilor a amintit de Programul Naţional „Anghel Saligny” care, în momentul de faţă, înregistrează peste 3.500 de proiecte în valoare totală de aproximativ 40 miliarde lei, iar în judeţul Gorj sunt 154 de contracte semnate în valoare totală de 1,8 miliarde lei.

„Sunt mai multe judeţe în ţară unde competiţia electorală şi rivalitatea politică de ani buni de zile nu a dus la o înţelegere a demersului prin care lista comună a fost decisă la nivelul conducerii centrale a celor două partide. Ceea ce vă pot spune este că intenţia noastră a fost să venim cu o echipă puternică de europarlamentare. Este o echipă a României nu a partidelor care va merge la Bruxelles cu misiunea să apere interesele românilor, iar rezultatul final îl vom vedea în cursul zilei de 9 iunie sau imediat a doua zi, pe 10 iunie, şi în funcţie de acest rezultat putem să vedem dacă a fost o decizie bună sau rea, cea a listei comune”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat dacă motivul pentru care nu a fost făcută campanie prea multă pentru alegeri, în mai multe judeţe din ţară, a fost faptul că nu au exista peste tot liste comune PNL şi PSD la locale, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri la Târgu Jiu.

El a amintit despre faptul că alegerile europarlamentare sunt importante şi în contextul atragerii de fonduri europene. Liderul PNL a amintit de faptul că, prin programul „Anghel Saligny” au fost 154 de contracte semnate, pentru judeţul Gorj, de 1,8 miliarde lei, iar în total pe program au fost 3.500 de proiecte, în valoare de circa 40 miliarde lei.

„Noi am vorbit de fiecare dată despre alegerile europarlamentare cuplate cu cele locale pentru că am văzut relevanţa fondurilor europene în dezvoltarea comunităţilor din România. Avem două chestiuni absolut complementare – fondurile europene şi Programul Naţional „Anghel Saligny” pe care PNL l-a asumat şi care în momentul de faţă înregistrează peste 3.500 de proiecte în valoare totală de aproximativ 40 miliarde lei. Doar aici dacă este să ne referim în judeţul Gorj avem 154 de contracte semnate în valoare totală de 1,8 miliarde lei. Sunt chestiuni prin care nu facem altceva decât să dezvoltăm România pe toate nivelurile. Obiectivul nostru de baza fiind de a continua să reducem distanţa de disparitate între mediul rural şi mediul urban”, a mai explicat Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: