Ciucă l-a primit pe ambasadorul Germaniei: Am apreciat sprijinul pe care Germania ni-l acordă în admiterea în Schengen

Sursă foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă l-a primit marţi pe ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer, el afirmând că a apreciat sprijinul pe care Germania ni-l acordă în admiterea în Spaţiul Schengen. Ciucă arată că l-a asigurat pe ambasador că, deşi România nu se află pe ruta migranţilor din Orientul Mijlociu, autorităţile noastre au întărit controalele la frontiere, conform celor mai înalte standarde Schengen.

”Întărirea cooperării româno-germane pe plan diplomatic şi economic a fost principala temă a întâlnirii cu Excelenţa Sa ambasadorul Peer Gebauer. Ţara sa este deja cel mai important partener comercial al României, către Germania mergând o cincime dintre exporturile noastre. De asemenea, cele aproape 26.000 de companii cu capital german din România ne sprijină în consolidarea economiei”, a transmis preşedintele Senatului.

Nicolae Ciucă afirmă că a apreciat sprijinul pe care Germania ni-l acordă în admiterea în Spaţiul Schengen.

”L-am asigurat pe ambasador că, deşi România nu se află pe ruta migranţilor din Orientul Mijlociu, autorităţile noastre au întărit controalele la frontiere, conform celor mai înalte standarde Schengen”, a subliniat preşedintele Senatului.

”Referitor la subiectele arzătoare de pe plan internaţional, România şi Germania au aceeaşi poziţie: sprijinul lumii libere pentru Ucraina trebuie să continue, extinderea Uniunii Europene este o prioritate pentru Balcanii de Vest şi situaţiile tensionate din Gaza şi Marea Roşie au nevoie de soluţionări conforme cu dreptul internaţional”, arată Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL