Skip to content
Politică

Ciucă, la 106 ani de la naşterea lui Mircea Ionescu-Quintus: Personalitatea sa este pentru liberalii de azi un exemplu de conduită politică

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, afirmă, într-un mesaj transmis la 106 ani de la naşterea ultimului preşedinte de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, că personalitatea acestuia este pentru liberalii de azi un exemplu de conduită politică şi că a contribuit ”la reaşezarea PNL în rândul principalelor forţe politice ale ţării”.

„Pe 18 martie se împlinesc 106 ani de la naşterea ultimului preşedinte de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus. A marcat perioada post-comunistă prin activitatea sa, atât ca lider al partidului nostru, cât şi ca preşedinte al Senatului, iar personalitatea sa este pentru liberalii de azi un exemplu de conduită politică”, afirmă Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a partidului.

El aminteşte că, liberal din tată în fiu, Mircea Ionescu-Quintus a fost alături de PNL în toate momentele de cumpănă ale partidului şi a participat neobosit la evenimentele PNL până în ultima clipă a vieţii sale.

”Pentru noi toţi, este un model de loialitate, demnitate şi determinare. Îi onorăm astăzi memoria şi îi aducem un omagiu celui care a contribuit la reaşezarea PNL în rândul principalelor forţe politice ale ţării.”, afirmă Ciucă.

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Quintus a încetat din viaţă în 15 septembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *