Ciucă, la Slatina: Un drum expres absolut necesar așteptat de foarte mult timp, urmează să fie finalizat în 2024

Sursă foto: Facebook

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au făcut marți, 19 decembrie, o nouă vizită pe Drumul Expres Craiova – Pitești, la nodul de la Valea Mare.

Totodată, au fost prezenți secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, dar și președintele CJ Olt, Marius Oprescu, și primarul municipiului Slatina, Emil Moț. Autoritățile urmează să dea în circulație următorii 32 de kilometri din DEX12, tronsonul 3, între Valea Mare și Colonești, la finalul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă.

 

Nicolae Ciucă: „Vorbim despre un drum expres absolut necesar, așteptat de foarte mult timp”

„Am participat la o activitate în care a avut loc evaluarea tronsonului 3 al drumului expres Craiova -Pitești, tronson care urmează să fie dat în folosinta la sfarsitul acestei saptamani, am înțeles că pe 23-24 decembrie.

Este un moment în care am vrut să punctăm ceea ce constructorul a promis în urmă cu un an, când a finalizat tronsonul 2 și împreună cu domnul Secretar General al partidului, domnul Lucian Bode, împreună cu președinții de filială de la Olt, domnul Gigel Știrbu, împreună cu președintele filialei Dolj, domnul Ștefan Stoica, domnul prefect de Olt, domnul Mario de Mezzo, am dorit să fim prezenți nu pentru a scoate în evidență faptul că am reușit să ducem la bun sfarsit acest demers, ci practic este un moment în care vrem să subliniem că acest drum expres a fost demarat pe deciziile luate de către Guvernul liberal în luna noiembrie 2019, cand am semnat ordinele de începere a lucrărilor pentru tronsoanele 1 și 2, și de asemenea, în timpul guvernării liberale în anul 2020, ministru fiind domnul Lucian Bode, s-au semnat contractele pentru tronsonul 3”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

„Iată că vorbim despre un drum expres absolut necesar așteptat de foarte mult timp, care urmează să fie finalizat în 2024 și atunci cu adevărat vom avea o Oltenia conectată la coridorul 4 paneuropean, se va putea circula la drum expres, respectiv autostradă, de la Craiova la Constanta.

Este un obiectiv de infrastructură i-aș spune de relevanță strategică, pentru că practic este singura modalitate prin care se poate dinamiza creșterea economică a regiunii. Se poate mari atractivitatea pentru investitori și desigur mediul de afaceri din Oltenia, fie ca vorbim de Dolj, fie că vorbim de Olt, fie că vorbim de celelalte județe adiacente, așteaptă de foarte mult timp ca acest obiectiv să fie finalizat pentru că. timpul, cum știm cu toții, înseamnă bani, ori drumul expres dincolo de siguranta circulatiei asigură scurtarea timpului de deplasare și în felul acesta mai multă eficienta, atat pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri.

Incă un amănunt care cred ca este foarte important, constructorul care a finalizat aceasta lucrare este un constructor român cu capital autohton care a dat dovadă de foarte multă seriozitate în angajamentele pe care și le-a asumat. Iată că, acest tronson 3, este finalizat cu aproximativ 6 luni înainte de termen. Ceea ce înseamnă că se poate. Ca atare, acolo unde exista seriozitate, acolo unde exista organizare, acolo unde există management foarte bun lucrările se desfășoară foarte bine

Îi felicit pe toți care au fost implicați, aici la stânga și la dreapta mea, reprezentanții Ministerului Transporturilor, autoritățile locale și sper ca de aici înainte și celelalte obiective de infrastructură așa cum au fost ele asumate de PNL prin programul Dezvolta Romania, să capete coerență, dinamică și să fie finalizate la timp”, a mai spus președintele PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: