Când ar putea intra în vigoare legea privind serviciul militar în termen voluntar. Ce spune Ciucă

Sursă foto: Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre legea privind serviciul militar în termen voluntar, arătând că mai întâi aceasta trebuie promovată şi adoptată la nivelul Guvernului, apoi înaintată Parlamentului spre aprobare. ”În acest moment nu ştiu să existe finalizate procedurile la nivelul Guvernului, iar din actuala sesiune parlamentară mai avem o lună şi câteva zile. Dacă ea vine în Parlament cu solicitare de analiză în regim de urgenţă se poate adopta şi până la sfârşitul acestei sesiuni”, a explicat el.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, la Euronews România, când ar putea intra în vigoare legea privind serviciul militar în termen voluntar pentru cetăţenii între 18 şi 35 de ani, indiferent de sex.

”Este o lege care trebuie, mai întâi de toate, să fie promovată la nivelul Guvernului, adoptată la nivelul Guvernului şi apoi înaintată Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare. În acest moment nu ştiu să existe finalizate procedurile la nivelul Guvernului, iar din actuala sesiune parlamentară mai avem o lună şi câteva zile. Dacă ea vine în Parlament cu solicitare de analiză în regim de urgenţă se poate adopta şi până la sfârşitul acestei sesiuni. Sau poate fi o sesiune extraordinară. În funcţie de urgenţa solicitării”, a declarat Ciucă.
El a adăugat că au fost şi alte demersuri pentru ”primenirea” personalului din armată.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: