Ciucă: Liniile principale de buget pe 2024 asigură continuarea investiţiilor pentru modernizarea României

Nicolae Ciucă / Captură Facebook
Nicolae Ciucă / Captură Facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, după şedinţa conducerii partidului, că liniile principale de buget pe 2024 asigură continuarea investiţiilor pentru modernizarea României şi în felul acesta este asigurat un procent de 7,3 % din PIB pentru tot ceea ce înseamnă investiţii. Despre sursa creşterilor la buget pe 2024, liderul liberal a spus că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş le-a prezentat că există o creştere a veniturilor cu aproximativ 2 % la care se adaugă şi măsurile de creştere a colectării şi reducere a evaziunii fiscale.

Preşedintele PNL a declarat după şedinţa conducerii partidului că s-a discutat despre proiecţia bugetară, atât la finalul anului 2023 cât şi bugetul pe 2024, precum şi măsurile luate astfel încât să închidă anul bugetar 2023 cu un deficit bugetar de 5,5 %.

”Liniile principale de buget asigură continuarea investiţiilor pentru modernizarea României şi în felul acesta este asigurat un procent de 7,3 % din PIB pentru tot ceea ce înseamnă investiţii. De asemenea, pentru Ministerul Educaţiei este asigurată o creştere de aproximativ 61 % a bugetului, practic în valoare nominală de la 35 de miliarde la 57 de miliarde de lei, ceea ce asigură sumele necesare pentru creşterea salariilor personalului didactic şi nedidactic din Ministerul Educaţiei precum şi începerea punerii în aplicare a legilor educaţiei”, a spus preşedintele PNL.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: