Ciucă: Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, le-a cerut, luni, senatorilor „mobilizare exemplară” pentru dezbaterea şi votarea obiectivelor legislative din PNRR, menţionând că, la începutul sesiunii parlamentare, invită grupurile parlamentare la decenţă şi activitate eficientă pentru că Legislativul nu trebuie să fie „scena demagogiei”, „a scandalului politic”, ci „a muncii pentru cetăţeni şi a profesionalismului”.

„Priorităţile legislative ale noii sesiuni parlamentare care a început astăzi sunt, în mod categoric, măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare şi jaloanele din PNRR care vizează reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu şi o nouă lege a salarizării din sectorul public. De îndeplinirea acestor jaloane depinde accesul României la fondurile europene din PNRR. Nu ne permitem să pierdem aceşti bani. De aceea, le cer colegilor senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea şi votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie una exemplară”, a scris Ciucă pe Facebook.

El a menţionat că legile trebuie să fie mai simple şi mai clare, iar, în această sesiune de toamnă, va continua să lucreze la eliminarea suprapunerilor din acte normative şi la reducerea birocraţiei.

„Ca preşedinte al Senatului îmi asum să contribui la reclădirea încrederii cetăţenilor în instituţia parlamentară. Pentru acest obiectiv sunt necesare o atitudine echilibrată şi un comportament serios, fără circ şi fără gesturi la limita bunului simţ. Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetăţeni şi a profesionalismului. Invit toate grupurile parlamentare la decenţă şi la activitate eficientă. Traversăm un context economic şi social complicat, în care se impune ca atât puterea, cât şi opoziţia să dea dovadă de responsabilitate. Urez tuturor colegilor putere de muncă şi gândul bun, pentru a servi cum se cuvine interesele românilor şi ale României. Doamne ajută!”, a mai scris Ciucă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: