Skip to content
Politică

„Ciucă poate avea un impact serios la prezidenţiale”, susține purtătorul de cuvânt al PNL. Ce spune despre schimbarea lui Cîțu din fruntea Senatului

Inquam Photos / George Călin

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, a declarat, luni dimineață, că „nu sunt probleme în funcţionarea coaliției PNL-PSD-UDMR”, după ce Florin Cîțu a precizat în aceeași zi că „alianța cu PSD nu e naturală”.

„Nu sunt probleme în funcţionarea acestei coaliţii. Din contră, pot spune că există o mulţumire din partea ambelor partide de această formulă politică aleasă, care vă asigur că funcţionează. Există în acest moment stabilitate politică, lucru pe care ni l-am dorit cu toţii tocmai pentru a traversa această perioadă extrem de dificilă. Există în momentul de faţă o înţelegere şi o agendă pe care o respectăm în egală măsură. Există şi foarte multe proiecte concrete majore pe care le putem pune în aplicare. (…)

Din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă există o foarte bună colaborare şi nu cred că ar mai fi dispute politice. Noi am părăsit perioada aceea când erau mici tensiuni şi rivalităţi. Vorbim despre un mod foarte responsabil de a duce această guvernare mai departe. (…) Cred că am depăşit momentele rivalităţilor politice, chiar dacă suntem două partide diametral opuse asigurăm o guvernare responsabilă şi serioasă”, a declarat Ionuț Stroe la Adevărul Live.

„Nicolae Ciucă poate avea un impact serios la prezidenţiale”

Întrebat dacă PNL are un candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, Ionuţ Stroe a transmis: „Preocuparea noastră în momentul de faţă este 100% guvernarea. Trebuie să recunoaștem că orice premier de succes are şanse la prezidenţiale. Important pentru noi este ca PNL să aibă acest succes la guvernare. Restul cred că va veni de la sine. Cred că în următorii doi ani Nicolae Ciucă poate să realizeze un lucru foarte important pentru politica românească, el oferă deja un model aparte, un model de lider altfel, este complet diferit faţă de cei care au fost până acum. El preferă un mod mult mai riguros, serios, cumpătat, aplicat. Cel mai important lucru sunt rezultatele cu care a venit la guvernare. Eu cred că premierul Ciucă poate avea un impact serios la prezidenţiale”.

Totodată, întrebat dacă PNL îl va menţine pe Florin Cîţu la şefia Senatului, liberalul a precizat: „Deocamdată nu există o decizie de schimbare a domnului Cîţu de la şefia Senatului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *