Ciucă: Povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umărul celor care produc bani

nicolae ciuca
Surrsa foto: captură video

Preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă, afirmă că ”povara” fiscalităţii nu trebuie să cadă doar „pe umărul celor care produc bani”, de aceea în 2024 nu se va discuta despre taxe noi, pentru că ele nu fac decât să împovăreze şi mai mult mediul de afaceri.

„Trebuie să ţinem seama de fiscalitate. La noi este o vorbă: să nu dai cu biciul în calul care trage. Ca atare, povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umărul celor care produc bani. Motiv pentru care (…) susţinem şi avem discuţii la nivelul Guvernului pentru ca în perioada imediat următoare, în anul 2024, după cele ce s-au petrecut anul acesta, să nu se discute despre taxe noi, pentru că aceste taxe noi nu vor reuşi să producă acele efecte pe care cineva gândeşte că poate să le obţină, dacă împovărează şi mai mult mediul de afaceri. Pentru că mediul de afaceri produce bani să poată să-i investească, banii investiţi aduc la rândul lor bani. Este singura modalitate prin care putem să acumulăm, şi de aici încolo să vedem ce facem cu banii, în ce fel îi putem distribui şi în folosul celor care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Ciucă, joi, la Forumul „Dezvoltăm România”, organizat la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că, în acest context, tot de la nivel guvernamental trebuie să vină o „mână de ajutor” către mediul de afaceri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: