Skip to content
Politică

Ciucă, prima reacţie după anunţul lui Putin: Vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii. Îmi exprim speranţa ca situaţia să nu escaladeze

Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Nicolae Ciucă a avut, miercuri, o primă reacţie după anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, privind mobilizarea rezerviştilor. ”Ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri”, a spus şeful Executivului, precizând că îşi exprimă speranţa ca situaţia în zona de conflict să nu escaladeze.

Azi e Ziua Internaţională a Păcii şi în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate în această dimineaţă am luat act de declaraţiile preşedintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi la desfăşurarea aşa-zidelor referendumuri”, a spus premierul în şedinţa de Guvern, conform news.ro.

El a continuat: ”Ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenerii din UE. Îmi exprim totodată speranţa ca situaţia în zona de conflict să nu escaladeze”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea parţială în Rusia, potrivit BBC. Putin a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână, adăugând că aceia care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. „Nu blufez”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *