Skip to content
Economie

Ciucă: Primele sute de facturi au fost introduse astăzi în sistemul naţional de facturare electronică, în prima zi de aplicare opţională e-Factura în relaţia firmelor cu partenerii de afaceri

Inquam Photos / George Călin

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că „primele sute de facturi au fost introduse astăzi în sistemul naţional de facturare electronică, în prima zi de aplicare opţională e-Factura în relaţia firmelor cu partenerii de afaceri”.

„Primele sute de facturi au fost introduse astăzi în sistemul naţional de facturare electronică, în prima zi de aplicare opţională e-Factura în relaţia firmelor cu partenerii de afaceri.  Apreciez efortul Ministerului Finanţelor şi ANAF pentru acest pas important către digitalizarea economiei. Vor avea în continuare sprijinul meu, în calitate de prim-ministru, pentru următoarea etapă, când transmiterea facturilor în sistem electronic devine obligatorie începând cu 1 iulie 2022, precum şi pentru implementarea sistemului informatic de monitorizare a transporturilor de bunuri pe teritoriul României, Radarul Mărfurilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de vineri pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul a mai spus că „aceste două proiecte reprezintă mai mult decât reforme incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ele sunt esenţiale în relaţia mediului de afaceri cu administraţia publică”.

„Modernizarea şi digitalizarea relaţiei statului cu mediul de business vor conduce la reducerea birocraţiei, creşterea interacţiunii între firme şi autorităţi, scăderea cheltuielilor publice, colectarea mai multor fonduri la buget şi, implicit, resurse mai multe pentru investiţii în beneficiul cetăţenilor şi pentru proiecte sociale. România are nevoie de o viziune integrată care să valorifice fondurile naţionale şi europene pentru finanţarea unui mix de măsuri de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile şi de susţinere a investiţiilor care generează creştere economică şi modernizare”, a completat Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *