Ciucă: Putem să facem o coaliţie pentru egalitatea de gen în România; femeile sunt motorul societăţii

Foto: INQUAM Photos George Calin

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi că partidele politice pot să facă o coaliţie pentru egalitatea de gen în România, menţionând că liberalii au, în prezent, o reprezentare în Guvern de 45% femei, respectiv „patru din nouă funcţii publice sunt ocupate de doamne”.

„Nu vreau să fiu purtătorul de cuvânt al liderilor politici, dar putem să spunem că, împreună, toate partidele politice putem să facem o coaliţie pentru egalitatea de gen în România. Există o legătură directă între o democraţie solidă şi respectarea drepturilor femeilor într-o societate liberă, vibrantă şi absenţa discriminării între o economie prosperă şi încurajarea femeilor atât în politică, cât şi a femeilor antreprenor”, a afirmat Nicolae Ciucă, la evenimentul „Grijă pentru democraţie: Reprezentarea intereselor politice ale femeilor în alegerile din 2024”, organizat la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, în România s-au făcut eforturi şi de ordin legislativ şi de schimbare a practicilor pentru a încuraja prezenţa femeilor în viaţa publică.

„Într-adevăr, a existat acest angajament al liderilor politici ca cel puţin 30% din locuri să fie alocate pentru doamnele şi domnişoarele care vor să participe la viaţa politică. Şi îmi aduc aminte, atunci când am predat mandatul la Guvern, m-am angajat ca în viitorul Guvern, respectiv în Guvernul actual, să avem o reprezentare de cel puţin 30%. PNL astăzi are o reprezentare de 45%, patru din nouă funcţii publice sunt ocupate de doamne”, a mai spus Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: