Skip to content
Politică

Ciucă și Ciolacu vor să negocieze la Bruxelles creșterea pensiilor. Liderul PSD: „Este posibil să mergem împreună”

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că este posibil să meargă împreună cu premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles, pentru a negocia cu oficialii de la Comisia Europeană majorarea pensiilor, relatează Digi24.

„Premierul colectează de la absolut toți miniștrii un draft cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia. Este posibil ca atât domnul prim ministru cât și eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat dacă la discuțiile din coaliție pe tema legii bugetului pe 2023 s-a abordat și subiectul legat de creșterea pensiilor.

„Nu. Au început deja discuţiile pe bugetul pe anul viitor. Am anunțat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuţiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Ştiţi cum se vota pe repede înainte de Crăciun, în ajunul Crăciunului bugetul României”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că „aceste măsuri se iau în bugetul de stat pe anul viitor”. „Pentru prima oară în politica românească începem aceste discuţii înainte de luna octombrie. Eu menţin măsurile anunţate de către PSD”, a spus Ciolacu, referindu-se la majorarea pensiilor cu 10% și a salariului minim la 3000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *