VIDEO Ciucă: Sprijinul pe care îl oferim R. Moldova e un sprijin și pentru România. Vom fi cu adevărat uniți în UE

Sursa foto:X

Odată cu obținerea de către Chișinău a statutul de membru al Uniunii Europene, România și R. Moldova vor fi unite în cadrul UE. Declarația a fost făcută de președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită oficială în R. Moldova.

Împreună, când R. Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniți în Uniunea Europeană. Sunt eforturi pe care le fac autoritățile de la Chișinău, sunt eforturi pe care le fac autoritățile de la București, sunt eforturi pe care le fac țările membre ale UE, care sprijină acest demers al R. Moldova și în următoarea perioadă trebuie să ne concentrăm atenția asupra tuturor acestor etape pe care trebuie să le parcurgem” a declarat Ciucă.

Potrivit oficialului, România a oferit tot ce înseamnă sprijinul tehnic și expertiza pentru ca drumul european al R. Moldova să fie parcurs cât mai coerent și rapid cu putință. În acest sens, Nicolae Ciucă apreciază pozitiv dinamica în procesul de integrare a R. Moldova în spațiul european. În același timp, președintele Senatului României subliniază că este nevoie și de eforturi din partea cetățenilor R. Moldova, care trebuie să creadă în acest demers.

Apreciez că este o dinamică bună în procesul de integrare și cu cât există mai multă decizie și mai mult sprijin al cetățenilor R. Moldova, pentru că nu este doar un efort al autorităților. Este nevoie ca cetățenii R. Moldova să creadă în acest demers, pentru că beneficiile pe care noi le-am avut și pe care le împărtășim cu autoritățile și cu cetățenii R. Moldova sunt determinante în urmarea acestui proces. Din momentul demarării procesului de aderare și până la obținerea statutului de membru, PIB-ul României s-a triplat. În această perioadă de preaderare avem nevoie să asigurăm toate elementele acestea de detaliu și de specificitate pentru a putea să se beneficieze de fondurile de preaderare, astfel încât cetățenii R. Moldova să vadă cu adevărat care sunt avantajele statutului de membru al UE” a subliniat Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: