Ciucă spune că până la finele anului nu va creşte nicio taxă. Ce spune despre 2025

sursa: facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi seară, că, până la finalul anului, nu va creşte nicio taxă, dar eventuale majorări în anul 2025 sunt ”un atribut al Guvernului”. Ciucă anunţă că, până în 15 octombrie, Guvernul trebuie să prezinte un plan de măsuri pentru reducerea deficitului pe următorii 7 ani, dar PNL militează pentru a nu fi introduse noi taxe.

”În acest moment vă pot spune că, până la finele anului, nu va creşte nicio taxă, iar reducerea deficitului se poate face doar prin reducerea cheltuielilor bugetare şi spornirea gradului de colectare. În acest moment, putem să constatăm că, în conformitate cu planul de la Ministerul Finanţelor, colectarea s-a îndeplinit 100%, în unele situaţii s-a şi depăşit planul. Din păcate, şi cheltuielile au depăşit prevederile din buget, motiv pentru care încă o dată, reducerea cheltuielilor bugetare este absolut obligatorie”, a declarat, joi seară, la B1 TV, Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL precizează că trebuie găsite soluţii la deficit : ”Trebuie să spunem telespectatorilor că, până pe 15 octombrie, Guvernul trebuie să prezinte un plan de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului pe următorii 7 ani”.

”Ceea ce vă pot spune eu în momentul de faţă este faptul că, în continuare, îmi exprim convingerea că reducerea cheltuielilor bugetare este una dintre principalele soluţii, inclusiv pe următorii ani, să lăsăm spaţiu pentru investiţii pentru că asigură dezvoltarea economică”, a mai declarat liderul PNL.

Nicolae Ciucă nu crede că trebuie introduce noi taxe: ”Eu eu nu cred că trebuie să punem taxe noi, să punem taxe noi cui? Mediului de afaceri? Mediul de afaceri este inima economiei (…) noi toţi suntem dependenţi de ceea ce produce mediul de afaceri, bugetul ţării este alimentat de ceea ce reuşeşte să producă în mediul de afaceri”.

Întrebat dacă în 2025 vor fi introduse eventuale noi taxe, preşedintele PNL a afirmat: ”Este un atribut al Guvernului la care nu vă pot răspunde acum (…) Nu vrem taxe noi (…) Noi nu suntem de acord cu impozitarea progresivă şi susţinem în continuare cota unică, pentru că această cotă unică a fost cea care ne-a asigurat dezvoltarea mediului de afaceri”.

Citește articolul integral AICI. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: