Ciucă: SRI e în slujba ţării; nu trebuie blamat pentru activităţile unor persoane care au lucrat acolo

Sursa foto: SRI

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi seara, în legătură cu cazul Florian Coldea, că Serviciul Român de Informaţii este „un serviciu în slujba ţării şi a cetăţenilor” şi nu trebuie „blamat” pentru activităţile „unor terţe persoane care au lucrat acolo”.

„Cei care trebuie să se ocupe de acest caz sunt cu adevărat instituţiile statului şi noi trebuie să vedem că românii au nevoie de această siguranţă şi această perspectivă în care instituţiile statului îşi fac cu adevărat datoria, iar una dintre principalele probleme care cu adevărat trebuie să fie rezolvate este siguranţa respectării statului de drept, siguranţa aplicării şi respectării legii de către orice om din această ţară”, a afirmat Ciucă, la Antena 3, întrebat pe această temă.

El a spus că aceştia trebuie să răspundă şi instituţiile statului să clarifice toate aspectele.

„Ceea ce au făcut dumnealor este o chestiune pentru care trebuie să răspundă şi instituţiile statului trebuie să clarifice toate aceste aspecte. Eu am încredere în justiţie şi mai am încă o chestiune: Serviciul Român de Informaţii este un serviciu care este în slujba ţării, în slujba cetăţenilor. Pentru activităţile unor terţe persoane care au lucrat acolo, sigur nu oriunde, nu pe orice funcţie, nu trebuie blamată o instituţie. Se întâmplă chestiunea aceasta şi în alte categorii socio-profesionale. Pentru un om, doi, trei nu trebuie să blamăm o categorie socio-profesională, iar aici vine vorba de o instituţie absolut vitală, vorbim de parte a sistemului imunitar al ţării, care trebuie să îşi vadă în continuare de responsabilităţile şi îndatoririle pe care le are fără să sufere de pe urma comportamentului unor foşti angajaţi”, a mai spus Ciucă.

Întrebat ce măsuri pot fi luate pentru a nu se mai întâmpla astfel de cazuri, Nicolae Ciucă a spus că trebuie făcut în aşa fel încât, la nivelul instituţiilor statului, regulile, principiile, legile să nu mai dea voie să existe „astfel de fisuri”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: