Skip to content
Politică

Ciucu intervine după dezvăluirile privind Podul Constanța: solicitare către Firea

stirileprotv.ro

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, îi solicită primarului Capitalei să discute în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care va avea lor vineri situaţia Podului Constanţa, aflat în prezent în stare de degradare şi ale cărui lucrări de reabilitare ar trebui realizate în luna mai de către CFR SA.

Ciucu scrie pe pagina sa de Facebook că pentru reconstruirea podului există deja un proiect aprobat de CGMB în 2008, avizat de Ministerul Transporturilor, însă este vina Gabrielei Firea şi a fostului primar Sorin Oprescu pentru că proiectul nu a fost inclus pe lista de investiţii.

”ÎI SOLICIT PRIMARULUI GENERAL GABRIELA FIREA SĂ DISCUTE ÎN ȘEDINȚA EXTRAORDINARĂ, CONVOCATĂ DEJA PT. SĂPTĂMÂNA VIITOARE, SITUAȚIA PODULUI CONSTANȚA ȘI O INFORMEZ CU PRIVIRE LA URMĂTOARELE ASPECTE:

Clarificări privind (cum s-a ajuns) în situația în care Podul Constanța e gata să cadă pe noi

CAPITOLUL 1

► Pentru reconstruirea Podului Constanta există proiect aprobat de CGMB inca din 2007, cu toate avizele necesare (!!!) și cu indicatorii tehnico-economici gata;

► Poiectul a fost realizat de SC Metroul SA, a fost negociat și avizat de Min. Transporturilor, CFR, Metrorex, si Primaria Capitalei;

► A fost inclus in programul de investitii al Primariei si a fost prevazuta o deschidere initiala de finantare de 100 mii lei in bugetul din 2008. De atunci proiectul „stă” la coada, pentru a se incepe procedurile de initiere a licitatiei pentru atribuirea contractului.

► In 2007, ca urmare demersurile făcute de către deputatul PNL de București Costica Canacheu, CFR a expertizat podul, asa au descoperit ca nu a mai fost facuta reparatie capitală din anul 1967!

RESPONSABILITATEA neincluderii acestui proiect pe lista de investiții îi aparține lui Sorin Oprescu 9 ani și Gabrielei Firea 2 ani. E posibil ca Firea, care trimis acasă toți fosștii consilieri PSD ca să-și aducă proprii săi oameni în CGMB, să nu aibă habar de acest proiect.

CAPITOLUL 2

► CFR lucrează la un proiect (altul!)de investiții propriu dedicat acestui obiectiv și a atribuit contractul unui constructor care nu a inițiat lucrările, se pare, pentru că nu a primit un certificat de urbanism necesar de la Primăria Sectorului 1.

► CFR este acum în etapa de reparații (a se citi cârpeli cu ipsos de ochii lumii) a făcut eleborat Expertiza Tehnică şi DALI (documentaţie tehnico-economică similară studiului de fezabilitate) dar NU are proiectul Tehnic și NU a atribuit execuția lucrărilor! Deci chestiunea cu Certificatuld e Urbanism este praf în ochi, oricum acolo este vorba de lucruri minore.

În loc de concuzii: 
I. „Echipa” Oprescu a amanat/blocat finanțarea proiectului si în timp ce echipa Firea nici macar nu are habar de el.
II: CFR are în vedere să facă ceva, dar nu este clar ce.

În aceste condiții, Primarul General trebuie să urgenteze găsirea unei soluții și să își rapid asume proiectul deoare este clar că CFR nu are capacitatea de a face față acestei situații care s-ar putea termina urât, cu pierderea de vieți omenești!”, scrie Ciucu pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *