Skip to content
Politică

Ciucu nu vede nimic bun în rectificarea bugetară a lui Firea: Mergem din inerție! EXCLUSIV

www.b365.ro

Rectificarea de buget programată de Gabriela Firea pentru sfârșitul acestei luni nu aduce nimic semnificativ în politica investițională a administrației publice din București.

Concluzia îi aparține consilierului general PNL Ciprian Ciucu, acesta afirmând că, în stilul în care a fost condus Bucureștiul în ultimele 14 luni, nici nu se aștepta la altceva.

Într-o declarație exclusivă aordată PSNews,ro, liderul de grup al liberalilor din CGMB spune că Bucreștiul continuă să nu aibă o direcție clară de dezvoltare, care să se traducă printr-o impulsionare a investițiilor.

Nu am remarcat lucruri spectaculoase. Se fac unele economii, după ce s-au tocat bani pe concerte și alte proiecte fără utilitate. Văd doar cheltuieli normale de funcționare. Multe cheltuieli au fost de la început supradimensionate, normal că nu u mai rămas bani pentru investiții.

Fără acestea, un oraș nu se poate dezvolta. Am intrat deja în a doua parte a anului, probabil că va mai fi o rectificare, dar dacă vroia să facă ceva de substanță, acum era momentul”, consideră Ciprian Ciucu.

Cârpeli la RATB

Chiar dacă actuala administrație PSD din fruntea Primăriei Capitalei bate apa în piuă pe tema reînnoirii parcului auto al RATB, încă de la începutul acestui an, la rectificare nu se văd prinse decât sume alocate pentru montara unor instalații de climatizare în autobuze și tramvaie și pentru efectuarea unor reparații la cele mai părăginite autovehicule din flota de autobuze, troleibuze și tramvaie.

Au pus ceva la reparația unor tramvaie, oricum nesemnificativ. Nu este o surpriză pentru noi. Știam că nu au de gând să cumpere încă de anul acesta tramvaie, autobuze au troleibuze.

Au ținut banii pentru festivaluri și spectacole și alte lucruri de genul acesta. Dacă se va relua o procedură de achiziții din cele 3, asta nu înseamnă că se vor achita anul acesta bani sau că vor ajunge vehicule noi la RATB anul acesta.

Ei și-au propus, probabil, și o să vedem acest lucru, să ia câteva autobuze anul viitor, după care grosul să fie livrat undeva spre sfârșitul mandatului lor, deci, mă aștept undeva prin 2019 să bugeteze mai mult. Chiar dacă a promis, anul acesta nu vom vedea mijloace de transport noi”, apreciază consilierul liberal.

La mijlocul acestei săptămâni, un tramvai de pe linia 25 a luat foc în mers, panica stârnită printre călători făcându-i pe unii dintre ei să sară din mers pentru a se feri de un posibil incendiu. 4 persoane au fost internate cu fracturi și leziuni în două spitale din București.

O licitație pentru achiziția a 400 de autobuze noi a eșuat lamentabil la jumătatrea lunii august, după ce personalul de la achiziții a menționat greșit data limită de depunerea ofertelor în formularul pus în sistemul SEAP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *