Skip to content
Video

Ciucu o toacă mărunt pe Firea: Asfaltai în două săptămâni cu compania care nu există? EXCLUSIV

Epoch Times

Ediția de miercuri a interviurilor video PSnews.ro l-a avut ca invitat pe Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL în Consiliul General al Municipiului București.

În cadrul interviului, Ciprian Ciucu a comentat acuzațiile aduse de primarul Capitalei, Gabriela Firea, miercuri, reprezentanților opoziției.

Amintim că edilul Gabriela Firea a avut, miercuri, o reacție dură la adresa liberalilor din Consiliul General, dar și la adresa lui Ludovic Orban și a liderului PNL București, Cristian Bușoi, pe care i-a acuzat că blochează lucrări în Capitală pentru că au interese ascunse alături de firmele apropiate.

”Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Gabriela Firea este o persoană care nu are o formare inițială și nici pe parcursul carierei, în administrației publice, nu stăpânește concepte minimale de management, nu are o viziune, iar echipe pe care și-a adus-o din Voluntari și din Ilfov, este de nivelul unor orășele cu 30.000-50.000 de locuitori. Când primarul nu e capabil, când echipa e făcută din fiștecine, nu poate orașul să arate altfe, bașca persoanele pe care le-a găsit în primăria Capitalei sunt oameni care au o vârsta, deja demotivați, au schimbat mai mulți primari. Din interior vă zic că orașul nu poate arăta mai bine decât arată. Îi văd cum sunt în interior și ce fac și ce priorități au, iar din interior lucrurile arată și mai prost decât cum vedem că arată de la exterior.

La vreo 3 luni după ce Gabriela Firea a devenit primar, a făcut o autoritate, o nouă instituție în subordinea primărie, un fel de agenție pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, după care 1 an nu s-a mai știut ce fac acei oameni, ce capacități au, dacă au făcut angajări. Nici acum nu știm. Nu știm nici dacă au un site. După care a făcut o companie, că știți e moda cu companiile, din punctul meu de vedere, ineficiente și contra logicii economice și ideea ar fi că din când în când aflăm câte o clădire se duce la acea instituție din subordinea primăriei, urmând să fie consolidată de o companie care nu știm dacă are muncitori, dacă are ingineri, utilaje ș.a.m.d”, a declarat consilierul general Ciprian Ciucu.

În continuare, liberalul a ținut să o contrazică pe Gabriela Firea precizând că PNL votează în interesul bucureștenilor, dar nu votează ”în interesul clicii din Voluntari și clicii PSD-Ilfov”.

”Ce face primărița? Ați văzut ce a făcut astăzi. Vine, își trece companiile, le înființează, și le dă USR în judecată și pierde, și le capitalizează cu 200 de milioane de euro, circa 20% din bugetul Bucureștiului pe anul trecut, își angajează toți oamenii lor acolo, netransparent, nu știe nimeni nimic despre ce se întâmplă în acele companii, și vine astăzi cu un tupeu debordant, inimaginabil și incredibil – ea având majoritatea în Consiliul General – să dea vina pe consilierii PNL și implicit pe mine că vom plăti pentru asta, că ea nu a făcut de exempu asfaltări, sau în cazul de față, nu a consolidat clădiri cu risc seismic. Nu are niciun fel de logică ceea ce spune, nu are niciun fel de acoperire în realitate. Nu votăm în interesul clicii din Voluntari și clicii PSD-Ilfov, este adevărat, Dar votăm în interesul bucureștenilor. Dacă interesul bucureștenilor este ca ea să își facă firmele astea, să le scoată din controlul Consiliului General și să le plaseze sub controlul unui consiliu de administrație format din oamenii lor – cum am demonstrat deja, că am publicat listele cu oamenii lor, parcursul lor, cât de mulți dintre ei vin din Voluntari – dacă acesta este interesul bucureștenilor, să-i dăm lui Pandele, Gabrielei Firea și altora din jurul lor, atunci da, nu votăm în interesu bucureștenilor. Dar nu, nu acesta este interesul bucureștenilor. Noi votăm împotrivă tocmai pentru a încerca să limităm risipa la care vor supune bugetul Bucureștiului prin aceste firme. Reacția doamnei Gabriela Firea vine din frustrarea și din conștientizarea faptului că nu și-a făcut treaba. Ea știe că e vinovată, dar politicianul populist asta face: imediat nu își asumă și se uită repede să vadă pe cine poate da vina”, a continuat acesta.

Nu în ultimul rând, Ciucu a atras atenția că: ”Gabriela Firea a venit în Consiliul General acum două săptămâni, ca să vedeți minciuna, că noi am prins-o cu minciuna și noi am votat împotrivă dar i-au trecut delegarea serviciilor de exemplu din administrația străzilor către aceste companii. I-au trecut la vot totul, pentru că a folosit un artificiu. Dar să zicem că i-am fi votat și noi, prin absurd, acum două săptămâni. Păi în două săptămâni ea asfalta cu compania care nu există? Logica ei care este: că noi liberalii am votat împotrivă – ceea ce este adevărat -și că de aceea compania care ar fi trebuit să asflateze nu a asfaltat. Păi când Gabriela Firea, când? Asfaltai în două săptămâni? Este clar ca lumina zilei că femeia asta minte”, a conchis liberalul.

Secvența este disponibilă de la momentul 3:55 și până la momentul 15:26:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *