Skip to content
Politică

Ciutacu a refuzat invitaţia lui Badea la protestul Antena 3: Nu (mai) e meciul meu

Jurnalistul Victor Ciutacu anunţă că a refuzat invitaţia realizatorului TV Mircea Badea de a participa la protestul organizat, vineri, de Antena 3.

Într-un articol publicat, vineri, pe blog (şi intitulat „Protestul Antenei 3, fără aprobarea arienilor frumoşi şi liberi”), Ciutacu acuză rasismul care zace acum în popor, „de te ia groaza”.

„Așa, Antena 3 a făcut (încă) un miting. Legal, cu aprobările de rigoare, în lumina libertății de exprimare pe care i-o garantează Constituția. Piața părerilor s-a împărțit, ca la marile meciuri, în două. Fanii postului îi consideră eroi. Cei care gândesc altfel îi desconsideră. E un delir, o beție de cuvinte. Se jignește-n stânga și-n dreapta. Vai, publicul e bătrân, la fel și participanții la protest. Așa, și? Bătrânii nu sunt oameni? Ei n-au dreptul la părere? Sunt excluși de arienii frumoși și liberi de la participarea la viața cetății? Numai corporatiștii contează în țara asta? Doar publicul comercial din tabelele de audiență se pune? Zace un rasism – latent, până acum, militant, în ultima vreme – în popor de te ia groaza. Și o ipocrizie absolut dezgustătoare, în care, spre exemplu, insolvenți notorii, care nu știu cum să mai fugă de Fisc și de lege, îi acuză pe, totuși, niște plătitori la zi de impozite și taxe că se opun aplicării legii”, comentează ziaristul.

În acelaşi timp, Victor Ciutacu arată în ce relaţii se mai află acum cu foştii colegi din trustul Intact, în special cu Mircea Badea.

„Am voie, fără s-o dau în patetismul momentului, să fiu solidar cu foștii mei colegi? Am voie – în ciuda faptului că relansarea pe care le-a asigurat-o ANAF mă afectează direct la audiență – să consider că e dreptul lor legitim să-și apere, cum știu ei mai bine, existența? Am voie să-l sun pe Badea înainte de miting, să-i urez succes, să bârfim regimul, să ne-aducem aminte de vremurile noastre comune bune și să-l asigur, inutil, fiindcă oricum știe, că, dacă intră-n belea, știe unde mă găsește la orice oră? Am voie să refuz, fiindcă nu (mai) e meciul meu, invitația lui amabilă de a fi lângă el pe scenă? Am toate aceste drepturi (și multe altele), fiindcă nu trebuie să le cerșesc de la nimeni. Unele mi le dă Constituția, altele mi le-am câștigat. Și n-am de gând să renunț la ele”, punctează Ciutacu.

Citiţi AICI întregul text al lui Victor Ciutacu.

2 comentarii la “Ciutacu a refuzat invitaţia lui Badea la protestul Antena 3: Nu (mai) e meciul meu

  1. E corecta atitudinea lui Ciutacu. Acum el face parte dintr-o alta organizatie fata de care are niste obligatii contractuale. Sa nu va inchipuiti ca nu sustine libertatea de expresie si democratia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *