Skip to content
Politică

Ciutacu desființează protestul diasporei: Majoritatea parlamentară nu a făcut lucruri atât de anti-democratice! EXCLUSIV

romaniatv.net

Jurnalistul Victor Ciutacu a oferit marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre protestul diasporei care este anunțat în data de 10 august împotriva actualei guvernări.

Astfel, Victor Ciutacu spune că are „o părere proastă despre acest protest” deoarece în opinia lui este „o acțiune vădită cu tentă politică menită să contribuie la răsturnarea unei puteri alese legitim prin vot”.

Am o părere proastă despre acest protest. Proastă nu pentru că nu ar exista motive îndreptățite să protestezi împotriva guvernului, oricare ar fi acel Guvern. Iar Guvernul actual este un Guvern la adresa căruia există suficiente motive de protest, dar există suficiente motive de protest legitim. Ceea ce se întâmplă acolo nu este un protest legitim după părerea mea este o acțiune cu vădită tentă politică menită să contribuie la răsturnarea unei puteri alese legitim prin vot. Bun sau rău, votul este sacru în România prin Constituție și majoritatea aceasta parlamentară a fost decisă de votul românilor. Majoritatea aceasta parlamentară nu a făcut niște lucruri atât de anti-democratice încât să fie necesară o revoluție, mișcări de stradă, așa cum visează domnul Liiceanu mai nou, dânsul spunând de revoluție sexuală ca să justifice mizeria aia cu numărul de mașină”, a zis realizatorul TV.

Mai mult, jurnalistul își exprimă dubiile că va fi vorba de fapt despre un protest al diasporei și că trebuie urmărit câți sunt de fapt „diasporezii băștinași”.

Mi se pare o acțiune politică nerecunoscută. Măcar dacă ar recunoaște „Da frate. Noi suntem ai USR-ului, ai PNL-ului, ai MRÎ. Asumă-ți-o și spui „suntem niște băieți politici care vrem să dăm jos acest guvern, protestăm și încercăm să convingem lumea că trebuie dat jos acest guvern”. Asta aș înțelege. Faptul că niște oameni care trăiesc în exteriorul țării, muncesc în exteriorul țării, își duc viața în exteriorul țării ar hotărî ei brusc așa deodată de pe toate meridianele globului pământesc să se întânească pe 10 august în Piața Victoriei, mi se pare o poveste de adormit copiii. Sunt curios din numărul celor care vor participa, și habar n-am câți vor participa și nu poate fi milionul acela pe care îl anunță ei, câți vor fi „diasporezii băștinași”. Eu înclin să cred că vor fi mai mulți din România decât din străinătate la protest”, a adăugat Ciutacu.

Realizatorul de la România TV a vorbit și despre cozile formate la vamă pentru protestul de pe 10 august, precizând despre controalele care se fac că sunt din rațiuni de securitate alimentară și nu de a opri manifestanții:

Legat de cozile de la vamă pentru protest, la care se urlă că nu îi lasă Carmen Dan să intre în țară, până acum urlau că nu se fac controale veterinare și intră pesta porcină de la unguri, iar acum când în sfârșit guvernul ia o decizie că în punctele de frontieră, care țin și de Ministerul de Interne, să se facă niște controale de securitate alimentară, lucru care se face în orice țară civilizată după părerea mea,  s-a început să se zică că îi împiedică pe oameni să vină la protest. Atunci să ne hotărâm: „vrem pestă porcină și protest„.

În încheiere, jurnalistul Victor Ciutacu s-a referit și la campania „Fără Penali în Funcții Publice”, despre care a menționat că „este de prostit proștii”

„Dincolo de asumerea ei de către USR, campania Fără Penali este de prostit proștii. Legislația în vigoare prevede clar că doar judecătorii pot interzice temporar exercitarea unor drepturi fundamentale”, a conchis Victor Ciutacu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *