Skip to content
Politică

Ciutacu îi dă la temelie lui Vosganian: Când Pop ia o pauză, apare câte un suplinitor! EXCLUSIV

evelinepauna.ro

Jurnalistul Victor Ciutacu a acordat o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat afirmațiile făcute de deputatul ALDE Varujan Vosganian, fost ministru PNL al Economiei, potrivit căruia înclinaţia românilor spre autoconsum „ne costă în fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei”, pentru că grădinile, coteţele şi atelierele din curte produc PIB, nu şi impozite.

Citiți și Vosganian a luat la ochi gospodăriile țăranilor. Motivul este halucinant

În acest context, Victor Ciutacu susține că declarația deputatului ALDE este ruptă de realitatea economică românească, însă, jurnalistul admite că teoria lui Vosganian ”ar fi minunată”, în varianta în care cobori direct din cartea de contabilitate sau din altă planetă.

”Reacția domnului Vosganian are două paliere, dacă este să o analizăm pe cinstite. Unul dintre el cel al rațiunilor strict contabilicești, și dacă o luăm așa pe carte, evident că domnul Varujan Vosganian are dreptate. Orice produs consumat, vândut și nefiscalizat, generează o lipsă de bani la buget, și pe cale de consecință, mai puțină prosperitate. Sigur, în teorie, ce zice Varujan Vosganian ar fi varianta minunată, repet, asta în varianta în care cobori direct din cartea de contabilitate sau din altă planetă. Dacă totuși ești din România, o țară cu un nivel de dezvoltare economică cel puțin sub mediu, atunci stai să te gândești de ce o grămadă din această țară se hrănește cu autoconsum. Din foarte multe motive. În primul rând, pentru că este mai ieftin, în al doilea rând, pentru că oameni care nu au slujbe și locuiesc în mediul rural se ocupă de agricultura de subzistență, și în general pentru că România este departe de standardul unei țări cu o prosperitate economică măcar medie. Acestea sunt până la urmă niște venituri alternative”, ne-a declarat Victor Ciutacu.

Mai mult, Ciutacu este de părere că deși calculele deputatului Varujan Vosganian ar putea fi plauzibile din punct de vedere contabil, acestea ar trebui însă ”drastic revizuite”.

Calculele domnului Vosganian, chiar dacă le luăm strict contabil, ar trebui drastic revizuite. Vosganian face o declarație de economist combinat cu poet, o arde ca un om care pare rupt de realitatea dimprejur. Vosganian ar face bine să mai scoată nasul și înafara Bucureștiului sau eventual al Iașiului, unde el este parlamentar, și să se mai ducă și prin localitățile rurale, aflate fie în apropierea Bucureștiului sau a Iașiului. Îi dau eu un loc să se ducă dacă vrea, în faimoasa comună Nana, unde am fost și am făcut reportaj. Acolo este cel mai bun teren din țară din punct de vedere al agriculturii, dar este o comună care are două străzi asfaltate, o comună în care forța de muncă este plecată în străinătate, în care oameni nu își mai lucrează terenurile și le dau toți în arendă”, a mai adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, realizatorul de la România TV a lansat un atac furtunos la adresa guvernanților, despre care susține că ”ar trebui să se mai ancoreze și în viața reală a acestei țări și nu din mașinile lor bune și a apartamentelor confortabile”.

”Am impresia că mulți dintre acești domni, chiar dacă strict teoretic au dreptate, ar trebui să se mai ancoreze și în viața reală a acestei țări și nu din mașinile lor bune și a apartamentelor confortabile. România este o țară care are rata de penetrare de internet de 80%, dar rata de penetrare a wc-urilor în casă de 40%. Dacă vor să nu fie scuipați pe stradă, poate ar trebui să își adapteze declarațiile și pozițiile publice la poporul în mijlocul căruia trăiesc. 

Actuala coaliție PSD-ALDE parcă nu are zi de la Dumnezeu să nu facă câte o declarație imbecilă unul dintre ei. Și presupunând că ar guverna perfect, ceea ce nu o fac, orice fac bun în măsura în care o fac, este dărâmat de declarațiile tembele pe care le fac zilnic. Liviu Pop nu este zi de la Dumnezeu să nu se facă de râs. Când Liviu Pop mai ia o pauză, apare câte un suplinitor. Zici că au avut și un program de guvernare secret în care și-au propus ca în fiecare zi să ne distragă atenția spunând unul câte o tâmpenie. Acum văd că a intrat și Vosganian în corul ăsta. Nu se mai auzise nimic de el de o lungă perioadă de vreme iar acum a intrat în cunoștința publică ca omul care s-a dat cu mir pe frunte și care vrea să impoziteze gălbenușul din ou sau ce vrea să facă, a conchis acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *