Skip to content
Politică

Ciutacu nu aşteaptă nimic bun de la 2016: O ţară condusă cu serviciile secrete şi procuratura… / EXCLUSIV

Jurnalistul Victor Ciutacu nu aşteaptă nimic bun de la 2016. Într-o declaraţie oferită, recent, PSnews.ro, realizatorul TV s-a exprimat pesimist cu privire la ce ne va oferi anul următor.

În acelaşi timp, el a făcut retrospectiva anului 2015, subliniind tendinţa de „anarhie”, evidenţiată, de exemplu, prin căderea guvernului Ponta şi prin protestul ciobanilor din faţa Parlamentului.

De asemenea, ziaristul a vorbit despre sforile prin care, în opinia lui, sunt manevraţi actualii guvernanţi autointitulaţi „tehnocraţi”.

„Sunt multe lucruri care s-au întâmplat în 2015. În definitiv, a fost anul în care tinerii frumoşi şi liberi şi-au luat ţara înapoi, până la urmă. Au scăpat de Ponta… E drept că i-a luat lui Iohannis un an de zile să i se întâmple chestia asta şi a schimbat un guvern (despre care eu n-am fost excesiv de încântat, dar care, cel puţin la nivel macro, a stat bine şi care a reparat nişte nedreptăţi comise de precedentele guvernări) cu unul format din nişte indivizi bizari, pilotaţi de la Bruxelles, de la Washington – habar n-am – şi care mi se par nişte monumente de incoerenţă şi de incapacitate de adaptare la viaţa modernă, dar care par a lucra după un plan bine stabilit de la care nu se abat.

În rest, un val de arestări din clasa politică (însoţite de circul şi tam-tamul de rigoare), nişte condamnări mari al căror rost – sincer – nu-l înţeleg, dar întreprinse în lumina noilor coduri (Penal şi de Procedură Penală), coduri făcute cu sprijinul dezineresat al doamnei Bica, acum o victimă a propriei lucrări. Cam astea sunt lucrurile importante care s-au întâmplat. Plus un început timid (dar, pe de altă parte, hotărât) de anarhie. Pentru că au început să se întâmple nişte lucruri la presiunea Străzii care nu sunt deloc în regulă. Adică 35.000 de oameni dau jos un guvern într-o ţară de 20 de milioane… Trei mii de ciobani adunaţi ca prin minune vin brusc la Palatul Parlamentului şi reuşesc să blocheze o lege – e drept, tâmpită în anumite prevederi ale ei –, fiind lăsaţi, pur şi simplu, să ocupe o parte a curţii Parlamentului României… Toate poveştile astea, sincer, n-au nici cea mai vagă legătură cu ideile de democraţie, stat de drept şi ce mai propovăduiesc oamenii subţiri la televizor şi pe Facebook”, ne-a spus Ciutacu.

În 2016, Victor Ciutacu se aşteaptă să continue „dizolvarea clasei politice” şi „dărâmarea instituţiilor statului”.

„Mă aştept să continue psihoza asta a dărâmării instituţiilor statului şi dizolvarea clasei politice pentru că, oricum – şi aici sunt total de acord cu Alexandru Sassu (fost preşedinte-director general al TVR – n.r.) –, noi nu mai avem partide şi nu mai avem politică. Ăştia fac orice altceva decât politică. Un partid, în general, se pune în fruntea mulţimii. Partidele sunt făcute ca să facă politici şi să conducă – de-aia se înfiinţează. La noi, partidele ajung să facă ceea ce le cere Strada, ceea ce mi se pare nu doar periculos pentru vaga democraţie care mai e în România, ci şi contraproductiv. Peste tot în lume, de când s-au inventat politica şi conducerea administrativă centralizată a unei ţări, de-aia s-au inventat: pentru că se presupune că nişte reprezentanţi prezumaţi competenţi ai poporului sunt plătiţi ca să pună în aplicare nişte lucruri de gestiune curentă a treburilor ţării în numele poporului. La noi, pare uşor invers: poporul vrea să decidă, iar ăştia de la conducere ajung să pună în aplicare ce li se impune. Motiv pentru care se alege praful de tot. Poate şi-o face Iohannis partidul pe care îl tot proorocesc ăştia, dar am serioase îndoieli că un partid – fie el şi prezidenţial (cum au încercat şi Băsescu, şi mulţi alţii pe planeta asta) – va da roade din punct de vedere al activităţii sau – una peste alta – va reforma sistemul politic din temelii. Am serioase, serioase îndoieli. Pentru o ţară care a ajuns să fie condusă cu serviciile secrete şi procuratura, pur şi simplu politica pare să fi devenit inutilă. Şi povestea asta se va accentua în 2016 – fără discuţie”, a mai afirmat jurnalistul.

Nu în ultimul rând, realizatorul TV ne-a mărturisit că Sărbătorile le petrece „cu familia şi cu prietenii”.

„Nimic spectaculos. Oricum, în perioada de Revelion lucrez, aşa că îl voi petrece pe post”, a încheiat el.

3 comentarii la “Ciutacu nu aşteaptă nimic bun de la 2016: O ţară condusă cu serviciile secrete şi procuratura… / EXCLUSIV

 1. Am ajuns acolo unde ani la rindul ai votat pe dreapta, ca stânga va pute dintotdeauna. Ca si la americani si UE. Ca sa poti sa deosebesti grâul de neghina iti trebuie multa minte si mai ales ochi de vultur. Iar unde nu e nici Dumnezeu nu are vreo pretentie. De fapt nici noi astia de stânga care va citeam mai de mult.
  Asa l-ai votat de doua ori si pe Basescu!
  Retine te rog. Sa nu astepti ceva bun, timp de urmatorii 9 ani.
  Citeste si incearca sa intelegi scriitorii de dreapta, care sau tot plimbat cu avioanele lui Basescu.
  Scriitorul Andrei Pleșu îl desființează pe Dan Puric: „Rolul de guru nu-l prinde prea bine”.
  Vai de tara asta in ce hal a ajuns!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *