Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ciutacu pune degetul pe rană: bilanț negru pentru PSD. Cum poate să-și revină partidul, după eșecul de la alegeri

psnews.ro

Invitat de emisiunea ”Puterea știrilor”, jurnalistul Victor Ciutacu a comentat parcursul Partidului Social Democrat (PSD) în 2019. Potrivit lui Ciutacu, partidul condus acum interimar de Marcel Ciolacu „iese rău din 2019”.  „Pleci de la 46 și ajungi la 23%, guvernezi decent și pe creștere economică și pierzi tot. Asta mi se pare ratarea perfectă”, spune jurnalistul.

Mai mult, acesta este de părere că prăbușirea PSD a fost cauzată de modul autoritar în care a fost condus partidul de către Liviu Dragnea, fostul președinte PSD, aflat acum în închisoare.

„PSD are șanse să își revină”

Nu în ultimul rând, moderatorul România TV precizează că PSD „are șanse să își revină pentru că liberalii guvernează foarte prost”.

„PSD iese rău din 2019. N-ai cum să spui că ieși bine în contextul în care ai preluat acum 3-4 ani de zile guvernarea cu un scor individual de 46% și după această perioadă în care rezultatele economice nu au fost rele să ajungi la jumătatea scorului cu care ai câștigat alegerile. Mi se pare definiția de manual a eșecului politic.

Pleci de la 46 și ajungi la 23%, guvernezi decent și pe creștere economică și pierzi tot. Asta mi se pare ratarea perfectă. Partidul a greșit pentru că s-a pus sub conducerea liderului suprem, la vremea respectivă Liviu Dragnea – care pe lângă foarte multe idei bune pe care le-a avut și pe care le băga pe gât cu forța Guvernului pe care tot el îl numise, a avut și o sumedenie de idei proaste și mai ales a avut o totală lipsă de contrazicere în partid, ca să nu spun că a avut parte de slugărnicie în jurul lui și toată lumea a făcut doar ceea ce a dictat Liviu Dragnea.

Multe dintre lucrurile pe care le-a dictat le-a dictat prost sau au fost neinspirate tocmai pentru că nu a existat o alternativă, un sfat al înțelepților(…) PSD are șanse să își revină pentru că liberalii guvernează foarte prost”, a declarat Victor Ciutacu la Puterea Știrilor.

Amintim că pe 4 noiembrie 2019, chiar în prima zi a săptămânii dinaintea primului tur, a fost investit Guvernul PNL Ludovic Orban, după ce Guvernul Viorica Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură.

238 de voturi din cele 245 exprimate în plenul Parlamentului au fost de ajuns pentru ca guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă să fie demis, după cinci ore de dezbateri aprinse pe marginea moţiunii de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *