Skip to content
Politică

Ciutacu pune punctul pe i în cazul Alinei Bica: „Deocamdată, este curată”

" "

Jurnalistul Victor Ciutacu pune punctul pe i în cazul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, susţinând că, „deocamdată, este curată”.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, întrebat, vineri, ce poate face fostul procuror-şef de la DIICOT după trecerea din arestul la domiciliu sub control judiciar, Ciutacu a răspuns: „Poate să facă multe, inclusiv consultanţă în domeniul prevenirii evaziunii fiscale şi a spălării de bani. Asta îi e meseria şi asta făcea doamna Bica în rechizitorii. Bănuiesc că ştie să le şi prevină, în cazul în care o companie o plăteşte pentru treaba asta. De ce să nu o angajeze? Deocamdată, doamna Bica, din punctul de vedere al cazierului judiciar, este curată. Nu este condamnată. Nu văd măsura în care un cabinet de avocatură care ar găsi interesantele cunoştinţele doamnei Bica nu i-ar face un contract”.

" "
" "

Ziaristul a subliniat situaţia dificilă în care se găseşte Alina Bica.

„Şi în puşcărie, şi cu bărbatul ridicat, şi cu posibilităţi de afaceri reduse, nu văd de ce să refuze (contractul – n.r.). Poate o ajută doamna Voicu (Laura Voicu, avocatul Alinei Bica – n.r.) cu un contract de colaborare”, a comentat Victor Ciutacu.

El a remarcat faptul că Alina Bica este singurul dintre arestaţii-vedetă care şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce la muncă.

“Ar fi foarte bună ca procuror, deşi vă spun: să mă ferească Dumnezeu să am de a face cu doamna Bica în calitate de procuror! Din ce am auzit din piaţă, oamenii spun că este meseriaşă. Dacă e meseriaşă şi ştie carte, nu văd de ce nu ai angaja-o”, a punctat Victor Ciutacu.

Jurnalistul a remarcat că, în situaţia Alinei Bica, procesul va dura mai mult decât în alte cazuri, pentru că nu a făcut denunţuri şi nu şi-a recunoscut vinovăţia, spre deosebire, de exemplu, de Dorin şi Alin Cocoş, care “au recunoscut şi au cerut procedura de judecată rapidă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *