Skip to content
Politică

Ciutacu, revoltat de solidaritatea procurorilor CSM față de Kovesi: Statul paralel încă funcționează! EXCLUSIV

romaniatv.net

Jurnalistul Victor Ciutacu a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care și-a exprimat revolta față de solidaritatea procurorilor CSM cu fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi.

VEDEȚI ȘI: UPDATE CSM a dat verdictul/Zi importantă pentru Kovesi.Decizia CSM, în curs de pronunţare

Așa cum puteți citi în linkul de mai sus, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea Inspecției Judiciare (IJ) de sancționare a Codruței Kovesi din cauză că aceasta a refuzat de patru ori să se prezinte în fața Comisiei alegerilor prezidențiale din 2009 (Comisia Sufrageria).

Încă de la început, Victor Ciutacu a pus votul procurorilor CSM pe seama existenței „statului paralel” și a controlului exercitat de către Laura Kovesi asupra respectivei secții – de exemplu: prin dosarele deschise pe numele mai multor membri.

Asta demonstrează că statul de drept / statul paralel / statul subteran încă există și funcționează. Secția de procurori întotdeauna a fost controlată de doamna Kovesi. Și nu o dată. Am prezentat exemple de procurori care se află sub controlul (ca să nu zic: «sub șantajul») Direcției Naționale Anticorupție. La adresa domnului procuror Cristian Ban – vicepreședinte la un moment dat al CSM – existau niște denunțuri și era chiar un dosar penal deschis la DNA. Fratele domnului Codruț Olaru era la rândul domniei sale vizat de un denunț al DNA. Și mai era încă unul – Nicolae Solomon, dacă nu mă-nșel. Deci dacă facem o socoteală, vedem că în esență majoritatea este asigurată de oameni cu sabia deasupra capului din partea DNA. Iar doamna Kovesi – după cum se vede – încă e suficient de influentă și de puternică în piață. Plus că nu e vorba doar despre doamna Kovesi, ci și despre sistemul care stă în spatele dumneaei. Dacă sistemul n-a dat ordinul de regrupare, oamenii au rămas pe aliniamente – e simplu. Numai un naiv s-ar fi putut aștepta ca ăia care votau toți în favoarea doamnei Kovesi să se sucească în partea cealaltă. Unii au reușit să se sucească, dar sunt puțini – nu suficienți”, a comentat Ciutacu.

Realizatorul de la România TV a exclus ipoteza unei surprize, în care Inspecția Judiciară să renunțe la a ataca în contencios administrativ hotărârea de miercuri a procurorilor CSM, ziaristul adăugând: „Sper că nu sunt atât de inconștienți. Și mizez pe faptul că nici domnul Netejoru (judecătorul Lucian Netejoru, șeful IJ – n.r.) nu s-a bucurat de mare simpatie din partea doamnei Kovesi – dimpotrivă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *