Skip to content
" "
Politică

Ciutacu toarnă gaz pe foc: De ce îl somează pe șeful ANAF să-și dea demisia urgent

" "

Jurnalistul Victor Ciutacu i-a cerut, miercuri seară, într-un articol publicat pe blogul personal demisia șefului ANAF, Dragoş Doroș, în contextul publicării așa-numitei „liste a rușinii” în care multe date cu datornicii la stat din baza de date a Fiscului sunt neactualizate. Ciutacu denumește demersul „un mare chix” și îl somează pe Doroș să-și asume actuala situație.

Intitulat „Șeful ANAF trebuie să dea cu subsemnatul. Și să plece din funcție”, jurnalistul Victor Ciuacu remarcă faptul că „nici unul dintre înfierați n-a anunțat că depune plângere penală împotriva șefului ANAF pentru încălcarea cu bună știință a prevederilor legii protecției datelor cu caracter personal.”

" "

În plus, Ciutacu citează Articolul 12 din Legea 677/2001, privind protecția datelor cu caracter personal pentru a atrage atenția asupra abuzului ANAF și a neregulilor comise de institutie.

Prezentăm mai jos articolul complet al lui Victor Ciutacu:

„Evident că publicarea așa-ziselor liste ale rușinii, cu datornicii la stat, a fost un mare chix. Pentru că, după cum era de așteptat, baza de date a Fiscului e varză. Și că mulți dintre cei care, teoretic, ar fi păcălit statul au de luat bani; taman de la statul care vrea să-i facă de râs. Mircea Badea nu e singurul în situația asta. Și Gigi Becali are de încasat. Și, probabil, mulți alții. Care, însă, n-au tribună media. Cum au, pe bună dreptate, Elena Băsescu și Cătălin Predoiu. Care sunt și ei la zi cu dările către stat. Sau Victor Ciorbea, căruia i-a dispărut, de dimineață până seara, o nimica toată de 150.000 lei din debit. Ce mă miră pe mine, dincolo de faptul că am ratat la tura asta de bălăcăreală colectivă, e că nici unul dintre înfierați n-a anunțat că depune plângere penală împotriva șefului ANAF. Pentru încălcarea cu bună știință a prevederilor legii protecției datelor cu caracter personal. Nici măcar Sorin Blejnar, care-și lucra mediatic pe surse țintele, n-a avut tupeul să comită un abuz asumat de asemenea dimensiuni cosmice…

Fiindcă mi-e, pur și simplu, silă de polemici inutile cu oameni care le știu pe toate și vor sânge cu orice preț, chiar cu acela al încălcării legii, cu riscul de a vă strica ochii, luați de citiți:

CAPITOLUL IV: Drepturile persoanei vizate în contextul prelucrării datelor cu caracter personal

Art. 12: Informarea persoanei vizate

(2) În cazul în care datele nu sunt obţinute direct de la persoana vizată, operatorul este obligat ca, în momentul colectării datelor sau, dacă se intenţionează dezvăluirea acestora către terţi, cel mai târziu până în momentul primei dezvăluiri, să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care persoana vizată posedă deja informaţiile respective:

a) identitatea operatorului şi a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;
b) scopul în care se face prelucrarea datelor;
c) informaţii suplimentare, precum: categoriile de date vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenţa drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;
d) orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii
de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.

SURSA: art 12, Legea 677/2001, privind protecția datelor cu caracter personal”, conchide Victor Ciutacu articolul publicat pe blogul său.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *