Skip to content
Politică

Ciutacu tranșează exodul din PNL: Valul era de așteptat din două puncte de vedere EXCLUSIV

romaniatv.net

Jurnalistul Victor Ciutacu a oferit vineri o declarație pentru PSnews.ro în care făcut lumină în ceea ce privește motivele reale ale plecărilor recente din Partidul Național Liberal (PNL).

Citiți și E oficial: senatorul Marius Nicoară confirmă trecerea de la PNL la ALDE, precum și UPDATE Zamfir: Orban, cel mai rușinos președinte! / Fostul senator liberal s-a alăturat ALDE

Mai precis, jurnalistul susține că există două mari cauze principale ce au condus la plecările recente din partidul liberalilor: prima este legată de modul în care Ludovic Orban conduce PNL-ul, formațiune despre Ciutacu spune că nu este în stare nici măcar să își păstreze procentele. Al doilea motiv major al plecărilor ține, în opinia realizatorului de la România TV, de faptul că relațiile personale ale membrilor de partid sunt ori „inexistente” ori „de mare adversitate”.

„Valul în sine (n.r. de plecări) era de așteptat din două puncte de vedere, sau era previzibil din două puncte de vedere. 

În primul rând conducerea neghioabă, fără niciun orizont a domnului Orban, care duce partidul într-o fundătură și care dacă se perpetuează riscă să devină noul PNȚCD al României. Adică nu poți, ca partid liberal, să fii în siajul serviciilor secrete și al Procuraturii și să nu faci altceva decât ce ai tu impresia că-și dorește președintele României. Nici măcar nu știu dacă de multe ori domnul Iohannis își dorește să-l treacă domnul Orban strada cu forța, cum de altfel face. Și în general, lipsa de aderență, pentru că, partidul în sine, într-o perioadă când evident ar trebui să fie în urcare, pentru că PSD-ul guvernează, ei spun că guvernează prost (n.r. PSD-ul), au toate mijloacele posibile să-l desființeze și liberalii nu sunt nici măcar în stare să-și țină procentele pe care le au, e un dezastru. Amintiți-vă ce făcea PSD-ul când era în opoziție cu ăia care erau la putere. Ceea ce PNL-ul nu face.

În al doilea rând, sau al doilea lucru pentru care se puteau prevedea (n.r. plecările), e faptul că, în multe cazuri, relațiile personale, nu numai cele politice ale celor plecați cu conducerea, în mod special cu Orban și cu camarila din jurul domniei sale, sunt inexistente sau de mare adversitate. Domnul Zamfir, știind foarte bine în ce scandal a plecat cu conducerea partidului și cum s-a comportat partidul cu el, cu un om care totuși a avut inițiative, a avut poate cele mai liberale inițiative din tot partidul, domnul Nicoară de la Cluj era de mult timp tras pe linie moartă și era oricum apropiat de zona aceea a domnului Tăriceanu, iar celelalte persoane bănuiesc că tot așa, aveau relații foarte reci sau inexistente cu conducerea partidului. Pe de o parte Orban și ai lui conduc prost, asta se vede cu ochiul liber, pe de altă parte sunt niște oameni care, mă rog, au avut grijă să-și facă cărare mai demult spre ieșirea din partid, fiind în relații foarte proaste cu gașca, că până la urmă asta este care a acaparat conducerea PNL-ului”, a spus realizatorul TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *