PSnews

Recent

Ciuvică demască presiunea DNA asupra Guvernului. Procurorii, acuzați de abuz

stirile.rol.ro

Lovitură de teatru pentru oamenii Laurei Codruța Kovesi, care sunt acuzați de Grupul de Investigații Politice, prin vocea lui Mugur Ciuvică, de încălcarea repetată a separației puterilor în stat.

Conform unui document prezentat de Mugur Ciuvică, Secretariatul General al Guvernului a fost nevoit să înmâneze procurorilor DNA steogramle a 32 de ședințe de guvern, procedura de solicitare a acestor acte fiind declarată de judectorii Curții Constituționale, în luna februarie a acestui an, drept o încălcare a separației puterilor în stat.

Mai mult, în actul primit de la SGG, se face mențiunea că procedura de solicitare a stenogramelor ședințelor executivului a fost o practică obișnuită a procurorilor anticorupție în perioada 16 mai 2013 – 29 mai 2017, chiar și la 3 luni după ce judecătorii CCR se pronunțaseră în această speță.

„Potrivit Curții Constituționale, toate aceste acțiuni ale DNA reprezintă încălcări ale Constituției. Prin Decizia nr. 68 din 27 februarie 2017, Curtea Constituțională a stabilit că ‘procurorii nu au competența de a desfășura activități de cercetare penală cu privire la legalitatea și oportunitatea unui act normativ’. Potrivit CCR, ‘niciun ministru nu poate fi tras la răspundere pentru opiniile politice sau acțiunile exercitate în vederea elaborării sau adoptării unui act normativ’. ”, arată Ciuvică pe pagina de Facebook a Grupului de Investigații Politice.

Chestiunea presiunii exercitate de DNA asupra membrilor guvernului a fost confirmată și de fostul prim ministru PSD Victor Ponta, acesta explicând că ”stenogramele ședințelor de guvern stau mereu la Secretariatul General și, dacă DNA a cerut sau cere ceva de acolo, o face, nu stau la primul ministru. Ce a publicat GIP e corect, au tot cerut stenograme cei de la DNA, din diverse perioade, dar numai SGG știe exact ce”, menționează DCNews.ro.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi