PSnews

Recent

Ciuvică, două scenarii „de balamuc” pentru PSD. Cadoul otrăvit al lui Iohannis EXCLUSIV

bzi.ro

Analistul Mugur Ciuvică – președintele Grupului de Investigații Politice (GIP) – a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a creionat trei scenarii pentru PSD, în contextul luptei interne din Partidul Social Democrat.

Primul și cel mai favorabil are în vedere „o remiză” între premierul Mihai Tudose și președintele PSD Liviu Dragnea, cel dintâi fiind cel mai câștigat, prin obținerea permisiunii de a da afară câțiva miniștri.

„Cred că se va încheia cu o înțelegere, cu o remiză între Dragnea și Tudose, pentru că e cam fără substanță și totul pornește – din câte am înțeles eu – de la faptul că domnul Tudose și alții din PSD acuză o dorință exagerată de control a domnului Dragnea în tot ce înseamnă administrație, partid și așa mai departe, în timp ce domnul Tudose își dorește mai multă autonomie la Guvern. Și probabil că i se va acorda mai multă autonomie. Probabil că vor fi și două-trei schimbări de miniștri în componența Guvernului, dar cam atât. Asta va fi varianta rezonabilă”, a explicat analistul politic.

În caz contrar, Mugur Ciuvică a mizat pe două scenarii „horror” și „de balamuc”, în care victoria îi va aparține președintelui Klaus Iohannis, sprijinit – în opinia comentatorului politic – de către procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Dacă nu, atunci sunt două variante horror (mi-e greu să cred că se vor întâmpla). O variantă horror ar fi ca PSD-ul să predea, practic, guvernarea lui Iohannis și Kovesi (să spună: «Gata, nene – noi ne retragem – să guverneze Iohannis și Kovesi, avându-l pe Tudose la Guvern!»), adică să facă al doilea «Guvern al Meu» (al lui Iohannis). Dar în cazul ăsta Iohannis n-ar fi singur, ci cu Kovesi. A doua variantă tot de balamuc ar fi o nouă criză de-aia cu schimbarea primului-ministru, cu scandal, cu un nou prim-ministru, care să meargă la Cotroceni, să obțină majorități și așa mai departe”, a punctat șeful GIP.

Confruntat cu semnalul de apropiere față de Mihai Tudose dat de către Klaus Iohannis în prima parte a zilei (când cei doi au vizitat uzina Ford din Craiova), Mugur Ciuvică a dat de înțeles că acesta este un cadou otrăvit al celui de-al doilea către primul, riscând să îi strice relațiile cu anti-iohanniștii din PSD.

„El a dat un semnal de apropiere față de Tudose, ceea ce nu-i folosește foarte mult lui Tudose în interiorul PSD-ului. Pentru că nu poți să fii foarte apreciat în PSD, în condițiile în care ești iubit de adversarii PSD-ului. Or unul dintre principalii adversari ai PSD-ului – dacă nu principalul – e Iohannis. Iohannis e la mare luptă cu Kovesi să ocupe locul întâi printre adversarii PSD-ului. Or, în momentul în care tu vrei să câștigi PSD-ul spunându-le PSD-iștilor că pe tine te iubesc dușmanii PSD-ului (adică Iohannis și Kovesi), s-ar putea să ai o problemă cu PSD-iștii”, a .

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi