PSnews

Recent

Ciuvică îl ia la 11 metri pe Ponta: Să se ferească de scuipații dinspre PSD! EXCLUSIV

expresmagazin.ro

Analistul politic Mugur Ciuvică a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care l-a luat la 11 metri pe fostul prim-ministru Victor Ponta după ce site-ul Luju.ro a publicat ordonanța procurorului DNA Alexandra Carmen Lăncrănjan, din care reiese că ex-premierul l-ar fi denunțat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum, cot la cot cu alt fost șef al Guvernului (Sorin Grindeanu), precum și cu un fost și un actual senator al PSD: Dan Șova, respectiv Eugen Orlando Teodorovici.

DETALII AICI: Dragnea, dat în gât la DNA de Ponta, Grindeanu și doi PSD-iști cu greutate DOCUMENT

Concret: președintele Grupului de Investigații Politice (GIP) a apreciat că procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a ales acest moment pentru detonarea dosarului, ținând cont de faptul că legile justiției au intrat în Parlament.

„A venit în acest moment, pentru că acum era nevoia cea mai mare de o astfel de mișcare. De doamna Kovesi se apropie solicitarea aia de revocare care urmează să fie făcută de către domnul ministru al Justiției, iar problema mare a Sistemului ăstuia din care face parte Kovesi este cu legile justiției. Iar legile justiției au ajuns în Parlament și au început să fie discutate serios prin comisiile alea ale lor. Acum era momentul să apară dosarul ăsta, pentru ca doamna Kovesi să poată să spună: «Uite, de-aia vrea să mă revoce Tudorel Toader – pentru că i-am făcut dosarul lui Dragnea», iar apărătorii (propaganda sistemului securist) să spună: «Uite, de-aia vor ăștia să schimbe legile justiției – pentru că i-a făcut DNA-ul dosar lui Dragnea»”, a afirmat Ciuvică.

Întrebat cine ar putea profita de actuala vulnerabilitate a lui Liviu Dragnea ca să emită pretenții pentru președinția PSD, Mugur Ciuvică a apreciat că nu este vorba despre o vulnerabilitate, ci că dimpotrivă: liderul PSD își va consolida poziția.

„Eu nu știu dacă există o vulnerabilitate a lui Dragnea. Eu cred că s-ar putea ca efectul să fie exact invers – în sensul în care atacul ăsta din partea DNA-ului (bazat – așa cum apar informații – și pe turnătoriile a trei foști sau actuali PSD-iști de frunte – n.r.: Victor Ponta, Eugen Teodorovici și Dan Șova; Mugur Ciuvică l-a omis pe Sorin Grindeanu) să unească partidul în jurul lui Dragnea. Așa că eu nu văd s-apară în curând vreo problemă legată de fotoliul lui Dragnea”, a subliniat șeful GIP.

În continuare, am stat de vorbă cu Mugur Ciuvică despre trei foști sau actuali PSD-iști care și-ar putea testa ambițiile politice împotriva lui Liviu Dragnea: Mihai Tudose, Gabriela Firea și Victor Ponta. La rândul lui, comentatorul politic a arătat de ce niciunul dintre aceștia nu are șanse reale ca să îl detroneze pe actualul președinte al Partidului Social Democrat.

„Nu mi se pare plauzibilă această ipoteză. Ar fi o prostie din partea oricui să-și testeze acum ambițiile politice, pentru că ar pierde. Domnul Tudose a făcut deja testul acum o lună și a ieșit foarte prost, pentru că în CEx-ul ăla în urma căruia cele două doamne (Sevil Shhaideh și Rovana Plumb – n.r.) și-au dat demisia din funcția de ministru, nimeni, dar absolut nimeni din CEx-ul ăla nu l-a susținut pe Tudose! Deci Tudose e cam pe persoană fizică acum, cam singurel în partid și de-aia cred că a stat în toată vremea asta lipit de domnul Dragnea (ei apăreau tot timpul în pereche).

Iar doamna Firea – chiar dacă e un om politic nu foarte vechi – este mult prea inteligentă ca să facă o astfel de greșeală în momentul ăsta”, a arătat Ciuvică.

Cel mai virulent atac l-a lansat Mugur Ciuvică la adresa lui Victor Ponta, susținând că – urmare a denunțului de la DNA – ex-premierul trebuie să se ferească acum de furia multor PSD-iști.

„După ce a apărut astăzi în Luju că legătura dintre Dragnea și Tel Drum a fost făcută de procuroarea aceea sorosistă pe baza declarațiilor date la DNA de Ponta, Teodorovici și Șova, eu cred că domnul Ponta în viitorul apropiat va trebui să profite de orice ocazie ca să se ferească de scuipații dinspre PSD – nu să mai intre vreodată în PSD!” a încheiat președintele GIP.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi