PSnews

Ultima Oră

Ciuvică l-a dat pe D. Constantin pe mâna ANI. Sunt în joc sute de mii de euro DOCUMENT

antena3.ro

Analistul Mugur Ciuvică – președintele Grupului de Investigații Politice (GIP) – l-a dat pe co-președintele ALDE Daniel Constantin pe mâna Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Ciuvică a făcut anunțul joi pe Facebook, atașând o fotocopie a declarației de avere depuse de către Constantin la Camera Deputaților, for legislativ din care face parte.

Concret: GIP îl acuză pe fostul ministru al Mediului că nu și-a trecut în declarația de avere cei peste 250.000 de euro obținuți din vânzarea unui apartament.

Redăm mai jos mesajul integral al ONG-ului condus de către Mugur Ciuvică:

„În 17 decembrie 2015, Daniel Constantin a cumpărat un apartament extrem de valoros fără să aibă bani. L-a vândut 6 zile mai târziu, încasând peste 250.000 Euro. Banii nu se regăsesc în declarațiile de avere ulterioare tranzacției.

Potrivit declarației de avere depuse în calitate de deputat în data de 9 iunie 2016, Daniel Constantin a dobândit un apartament prin cumpărare în data de 17.12.2015. La 6 zile după cumpărarea apartamentului, în 23.12.2015, Daniel Constantin l-a vândut, încasând 1.136.770 lei (252.000 euro).

Deși Daniel Constantin nu menționează prețul pe care l-a plătit pentru cumpărarea apartamentului respectiv, veniturile sale, activele sale financiare, donațiile și creditele primite de acesta nu pot justifica cumpărarea unui imobil atât de scump.

Mai mult, banii (1.136.770 lei) primiți de Daniel Constantin în urma vânzării din 23.12.2015 a imobilului achiziționat în 17.12.2015 nu se regăsesc în declarațiile de avere ulterioare tranzacției.

GIP a sesizat astăzi, 20 aprilie 2017, Agenția Națională de Integritate în legătură cu justificarea averii lui Daniel Constantin. O ocazie bună să aflăm dacă Daniel Constantin este sau nu omul sistemului”.

Găsiți mai multe detalii AICI, pe site-ul GIP.

Fotografia postată de Grupul de Investigatii Politice.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi