Skip to content
Politică

Ciuvică răbufnește: CNA, obligat să sancționeze mesajele fasciste ale unor ONG-uri!

expresmagazin.ro

Grupului de Investigații Politice (GIP), condus de către analistul politic Mugur Ciuvică, îi cere Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să sancționeze „mesajele fasciste ale unor manifestanți și ale unor ONG-uri”.

Ideea a fost exprimată marți, într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul GIP. Concret, organizația non-guvernamentală a lui Ciuvică solicită reglementatorului audio-video să ia măsuri cu privire la acei protestatari care au cerut – atât duminica trecută, cât și pe 22 ianuarie – închiderea Antena 3, România TV și B1 TV, manifestanții fiind nemulțumiți de felul în care aceste televiziuni au relatat despre mișcările de stradă.

 

„Potrivit art. 6, lit.1 din Legea audiovizualului „cenzura de orice fel asupra comunicării audiovizuale este interzisă”. De circa 10 zile se cere insistent interzicerea difuzării opiniilor contrare celor exprimate de unii manifestanți. Potrivit art. 6, lit. 3, „sunt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul (…) serviciilor media audiovizuale, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine”. În data de 22 ianuarie 2017, un ONG din România, Frontline Club Bucharest,  a făcut un apel către directorii agențiilor de publicitate, media și PR pentru întreruperea contractelor de publicitate la Antena 3, România TV și B1 TV. Acest ONG este finanțat în exclusivitate de miliardarul american George Soroș prin Open Society Foundations. (https://www.facebook.com/FrontlineClubBucharest/)

Potrivit art. 8, alin 1, lit. a din Legea audiovizualului autorităţile publice sunt obligate să asigure „protecţia jurnaliştilor în cazul în care aceştia sunt supuşi unor presiuni sau ameninţări de natură să împiedice ori să restrângă în mod efectiv libera exercitare a profesiei lor”. Jurnaliștii celor trei televiziuni au fost agresați verbal și amenințați pentru simplul motiv că nu ar fi prezentat elogios și nu ar fi susținut punctele de vedere exprimate în stradă în cadrul unor mitinguri neautorizate. În apeluri publice s-a cerut agențiilor de publicitate să întrerupă contractele cu televiziunile la care lucrează acești jurnaliști, brandurilor să nu mai plătească publicitate la aceste televiziuni (https://www.facebook.com/events/203757353426772/), populației să nu mai cumpere produse promovate la aceste televiziuni (https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/nu-mai-cumparam-produse-promovate-pe-a3-si-rtv?source=facebook-share-button&time=1485253869). Din nou, scopul declarat al acestor apeluri este suprimarea vocilor care susțin opinii diferite”, amintesc oamenii lui Mugur Ciuvică.

Găsiți AICI textul integral al scrisorii deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *