CJ Iaşi a lansat licitaţia pentru construirea noului Spital de Boli Respiratorii

Sursă foto: news.ro
Sursă foto: news.ro

Consiliul Judeţean Iaşi a lansat, luni, licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Spitalului de Boli Respiratorii, având 350 de paturi. Investiţia este de 458,49 milioane de lei, fără TVA.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat că proiectul noului spital de Boli Respiratorii este o prioritate pentru Iaşi, unitatea medicală urmând a fi construită în zona Bucium din municipiul Iaşi, pe o suprafaţă de 42.000 de metri pătraţi.

Viitorul spital va avea o capacitate totală de 350 de paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi şi 20 de paturi pentru terapie intensivă. Valoarea estimată a contractului pentru proiectare şi execuţie este de 458.49 milioane de lei, fără TVA.

„Ne-am asumat responsabilitatea de a construi un spital modern şi bine echipat pentru tratarea bolilor respiratorii, astfel încât pacienţii din judeţului Iaşi şi nu nuamai să aibă acces la servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Este un angajament pe care l-am luat faţă de comunitatea noastră şi suntem hotărâţi să-l ducem la bun sfârşit. Lansarea licitaţiei pentru proiectare şi execuţie reprezintă un pas important în implementarea acestui proiect. Prin construirea Spitalului de Boli Respiratorii nu facem doar o investiţie în prezent, ci şi în viitorul nostru şi al generaţiilor care vor urma’’, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, conform news.ro.

Licitaţia a fost lansată cu clauză suspensivă, Consiliul Judeţean urmând să acceseze fonduri europene în cadrul Programului Sănătate (POS) 2021-2027, linie de finanţare gestionată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi care se află, la acest moment, în etapa de lansare a apelurilor de proiecte.

Actualul Spital de Pneumoftiziologie din Iaşi funcţionează în patru clădiri vechi, având un grad ridicat de uzură.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, Radu Crişan-Dabija, a afirmat că unitatea medicală deserveşte toată zona Moldovei, având 15.000 de pacienţi în fiecare an.

“Suntem spital clinic, un spital de referinţă pentru România şi merită acest spital să funcţioneze, nu în clădiri de la 1800, ci într-o clădire care să fie nouă şi peste 50 de ani“, a declarat managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, Radu Crişan-Dabija.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: