CJ Prahova: 104,5 milioane de euro pentru IMM-urile din județ

Sursa foto: Facebook/ Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, anunță că IMM-urile din Prahova pot aplica, în cadrul primului apel lansat pe Programul Tranziție Justă, spre a obține sume cuprinse între 200.000 și 8 milioane de Euro pentru investiții productive care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă.

,,În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, am luptat pentru alocarea de fonduri europene rambursabile consistente, care să sprijine companiile din județul nostru în procesul de tranziție spre o economie verde.

Iată că IMM-urile din Prahova pot aplica, în cadrul primului apel lansat pe Programul Tranziție Justă (PTJ), spre a obține sume cuprinse între 200.000 și 8 milioane de euro pentru investiții productive care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă. Apelul de proiecte va fi deschis în perioada 20 decembrie 2023 – 20 martie 2024, iar ajutorul nerambursabil este de 90% (ajutor de minimi) sau 75% (ajutor de stat regional).

Nu ascund faptul, că această finanţare pe care Consiliul Judeţean Prahova a dorit-o urgentată vine şi ca un balon de oxigen pentru IMM-uri în contextul deciziilor de modificare a Codului Fiscal. Ca liberal , cred că e important să sprijinim micile afaceri şi să-i încurajăm pe cei care doresc să construiască ceva pentru ei şi pentru comunităţile din care fac parte. Mai ales că avem bani europeni pentru asta, de care trebuie să ne folosim”, declară președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: