Skip to content
Opinii & Analize

Clanul Iorguleștilor, până aici! Chiar n-aveți limită?!

Luni seară, după ce criminalul neînștiințat oficial Mario Iorgulescu a fost extras din România, mi-a fost dat să văd una dintre cele mai mari obrăznicii din cariera mea de jurnalist. Gabriela, soția lui Gino Iorgulescu și mama tânărului care a ucis un om nevinovat vitupera pe Facebook mai ceva ca pirandele care ocărăsc mascații când le saltă dimineața bărbații. A trebuit să citesc de vreo 3 ori articolul cu pricina, apoi să mă ciupesc zdravăn ca să mă asigur că nu visez. Adică femeia care se presupunea a fi la căpătâiul unui copil aflat în anticamera morții, era tot una cu războinica din on-line?! Preocuparea cel puțin bizară a doamnei Iorgulescu pălește de-a dreptul în fața ororilor ce mi-au fost dat să lecturez!

“Văd că toată lumea jubilează, toată lumea îşi doreşte doar sânge şi moarte!”, își începe aceasta periplul narativ pe rețeaua de socializare. Aici am contrazis-o profund pe distinsa doamnă. Eu unul chiar îmi doream sincer ca Mario să supraviețuiască și să facă 10-15 ani de pușcărie bătuți pe muchie, cât să-și spele păcatele și să învețe ceva de la viață. Și ca mine cred că gândeau mulți români, neînsetați de sângele oricum contaminat de stupefiante…

Urmează însă câteva pasaje halucinante, pe care nu le voi mai cita la virgulă. S-a umplut oricum Internetul de ele, pentru cine nu le-a citit! Pe scurt, partenera de viață a boss-ului de la Liga de Fotbal aruncă cu noroi în toată breasla jurnaliștilor, ăia care au avut tupeul să comenteze cazul care-a oripilat de altfel o țară întreagă. Cu o turbare psihedelică și un tupeu infezabil, Gabriela Iorgulescu vorbește de ziariști vânduți diavolului (ea scrie cu “D” mare, punând necuratul pe aceeași treaptă cu Dumnezeu) pe bani mulți, care s-ar fi înfruptat de-a lungul timpului din bucatele de la masa fiului său. Și cărora beizadeaua ei le-ar fi plătit notele prin cârciumi, iar acum îi linșează mediatic odrasla. Finalul e și el apoteotic, a la Lăpușneanu vremurilor noastre: “Va veni momentul să vorbesc şi eu, şi nu oricum…”.

Cu modestia unui biet jurnalist, care n-a avut privilegiul, dar nici dorința să petreacă la mesele bogate ale clanului Iorgulescu, țin să le fac o serie de precizări acestora:

– Nu vă e rușine, măh parveniților, obraznici peste măsură și sfidători din cale-afară?! Cine sunteți voi și ce ați făcut pentru țara asta, de aveți acum pretenția ca poporul să se poarte cu mănuși de catifea cu voi și cu beizadeaua voastră?! Nici măcar dreptul la opinie nu-l mai avem, după logica voastră de ciocoi contemporani?! Veniți să dați lecții de morală de la înălțimea unor milioane făcute dubios și pitite prin conturi?! Sau probabil n-ați făcut banii așa ca mulți oportuniști post-decembriști, din combinații ușoare și folosindu-vă de existența unui stat flasc, ce v-a permis orice?! N-ați fost voi pe mână cu tot politicul acestei țări, pe care l-ați folosit ca rampă de lansare?! Până și pentru funcțiile din sport a fost așa! În loc să înghițiți în sec și să vă plângeți necazurile și eșecul parental, îi amenințați pe cei care își permit doar luxul de a avea o opinie?!

Pentru cei care n-au urmărit cazul Mario Iorgulescu, o să fac o succintă trecere în revistă a momentelor importante. Ca să priceapă toată lumea cam cum se împarte dreptatea într-o țară scăpată de sub control:

-In noaptea de 7 spre 8 septembrie, beat mort si drogat cu cocaină, Mario Iorgulescu a spulberat un nevinovat aflat în trafic, tatăl a doi copii mici. Conducea cu peste 200 km pe oră
– Abia după 3 zile, parchetul a dat primul comunicat oficial în care se vorbea despre alcoolemia beizadelei: 1.96 g/l alcool pur. Un om normal ar fi intrat în comă la așa valori, dar Mario Iorgulescu s-a dres din cocaină, ca să nu-l doboare alcoolul.
– Vreme de 2 saptamani, medicii de la spitalul Elias au ieșit cu declarații și comunicate în care aproape îi cântau prohodul. N-am văzut niciodată atâta grijă din partea cadrelor medicale, în a vorbi despre gravitatea unui caz din parohia lor.
– Crema avocațiilor bucureșteni s-a pus imediat în mișcare, căutând vinovății în tot ce stătuse în calea bolidului morții: semafoare, borduri, lumini, copaci, un scuar și cam tot ce întâlnim și noi, românii de rând, în periplurile cotidiene.
– A urmat emoția, inoculată opiniei publice taman de către cei infierați acum de către doamna Iorgulescu: jurnaliștii. “L-a vizitat un preot”, “A mișcat un deget”, “S-a trezit, dar e amnezic”, Miracol divin….”, sunt doar câteva titluri.
– Fără să își pună cineva problema că Mario este un criminal, necondamnat încă, familia a vrut să îl urce într-un avion privat care să îl ducă la un spital din lumea largă. Din păcate avionul s-a defectat sau nu avea dotarea necesară transportului. Asta se întâmpla vineri seara, iar sâmbătă aflase deja toată presa despre tentativă…
– Luni se petrece inevitabilul! Mario părăsește țara și vom vedea, cel mai probabil, un proces în lipsă. Procurorul de caz și parchetul dau și ei un comunicat în aceeași zi, în care se arată revoltați că medicii l-au lăsat să plece, iar ei n-au știut… Sictir!
Cam asta este justiția, într-o țară de mâna a treia, care se vrea ca făcând parte din Uniunea Europeană. Ai bani, cumperi tot, pui în genunchi organele statului, apoi ții și lecții de morală “prostimii”, care a avut tupeul să cârcotească. Cu regret mă autodenunț ca făcând parte din acea “prostime” și aștept să fiu tras la răspundere pentru insolența de a avea o părere. Alta decât a lor…

6 comentarii la “Clanul Iorguleștilor, până aici! Chiar n-aveți limită?!

  1. nu prea ar mai fii nimic de spus despre atitudinea celor de la spital si a procurorilor de caz .o increngatura de NESIMTIRE SI BATAIE DE JOC FATA DE FAMILIA DEFUNCTULUI .banutii domnilor nu au miros ,parte la spital ,parte la cei care ar trebuii sa apere legea .niste JEGURI BIPEDE FARA CONSTINTA platiti din bani nostri sa faca ;dreptate ; cui ?

  2. Ati obsedat pe acest subiect? Nu va este dumneavoastra rusine sa prigoniti in halul acesta un copil? Da , este major. Copilul dvs nu va mai fi copilul dvs la 23 de ani? ( 23 da, nu 24). Copilul dvs ar fi fost lasat asa oricum in spital daca puteti sa faceti mai mult? Dvs nu v ati apara copilul? Este MAMA. A nascut un copil si l a crescut, asa bine sau rau cum a stiut ea. Normal ca il apara. Ar fi o denaturata sa nu o faca. Ati facut nu stiu cate vizualizari pe tragedia asta. Vreti mai multe? Daca nu era acest subiect va scaldati in mediocru ca pana acum. Si stiti ce e amuzant? Cu atat o sa ramaneti. Urlati ca doamna Iorgulescu e nesimtita? Dvs nu sunteti cam nesimtit sa dati intruna cu jigniri intr o mama si intr un copil cu probleme? Aveti calitate de judecator? Sunteti procuror. Sunteti ziarist si imprastiati barfa frustrare si rautati. Si daca scapa Mario cam ce faceti? Scrieti un articol? Sa fiti acid tare!!!! O sa strangeti fani multi!!! Nu uitati sa ii jigniti si bunica in caz ca il apara. Nu iertati nimic. Intre timp va face cu mana din Italia si mama lui de la ea de acasa. Sictir.

    1. Daca in cosciug ar fi fost copilul dumneavoastră (să vă ferească bunul dumnezeu , să nu pătimiri așa ceva )mai gândești așa ???? Întreb și eu , pentru un prieten .

    2. Incepe domnuca de mai devreme , nu va este rusine, bai femeie ascunde-te mai bine , omul spune un adevar absolut ,jegodia scapa fiindca are bani, calcate-ar si pe tine careva cu bani atunci sa te vad, dar copiii care au ramas fara tata ce vina au? Pupam in fund orice jigodie daca ne apara noua interesul, moralitatea este zero insa ganditi-va ca intr-o zi poate fi oriccare dintre noi in aceasi situatie,ce o sa mai ziceti atunci? Urlati fin toti bojogii si umpleti netul de abjectii ordinarilor care nu va pasa decat de voi si ai vostri.

    3. Daca ai fi in locul mamei acelui tanar ucis de un nenorocit care s-a urcat beat si drogat la volan, ai mai sustine pe acel dobitoc, asa cum o faci pentru beizadeaua lui Iorgulesu? E un criminal, madam, iar locul lui este la parnaie, unde, de altfel, va ajunge, in final! Asadar, sictir tie, madam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *