Skip to content
Politică

Clanul lui Paul Stănescu: cum şi-a creat o adevărată reţea de personaje în Olt, pe modelul lui Daddy

Inquam Photos / Bogdan Buda
" "

Paul Stănescu, fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, şi-a creat o adevărată reţea de personaje din Olt care îi datorează carierele lor. Cumva, pe acelaşi model ca al lui Liviu Dragnea dar şi al altor lideri din alte partide şi alte zone ale ţării, Paul Stănescu şi-a creat un adevărat clan personal oltenesc, în stil mai mare chiar decât liderul PSD, totuşi Liviu Dragnea nepunându-şi diferitele rude în funcţii.

Stănescu ar putea fi asemănat, păstrând enormele diferenţe, cu un mic Kennedy de Corabia, având în vedere că tatăl său, Costică Stănescu, a fost primar în comuna Vişina, de lângă Corabia, cu ajutorul său, iar pe fratele său, tot agronom şi el, l-a făcut deputat şi preşedinte al comisiei pentru agricultură din Cameră. Sau mai uşor poate fi asemănat cu Ceauşescu. Dar Stănescu nu este numai şeful politic al rudelor sale ci şi al componenţilor unei reţele pe care şi-a creat-o.

" "
" "

Mama Moţ, la Justiţie, fiul Moţ, primar

Unul dintre personajele apropiate, pe care Paul Stănescu  a împins-o pe funcţie mare, este Sofia Mariana Moţ, secretar de stat în Ministerul Justiţiei din ianuarie 2016, fost judecător la Slatina şi apoi la Curtea de Apel  Craiova. “Doamna Moţ, ehei, este extrem de apropiată de Paul Stănescu. Aşa au ajuns sus şi ea şi fiul ei!”, au spus surse din cadrul organizaţiei judeţene PSD Olt, pentru psnews.

Emil Moţ, fiul judecătoarei Mariana Moţ, este acum primar al Slatinei, capitala judeţului Olt. “Atât de bună prietenă este doamna Moţ cu Paul, încât i l-a pus pe fiu şi secretar de stat la Ministerul Mediului, apoi l-a ales şi deputat, iar acum l-a uns şi primar al Slatinei! Căci, chiar dacă au fost alegeri locale, Paul l-a cocoţat pe listele PSD, evident super-câştigătoare la Slatina şi în tot Oltul. Pe Moţ junior, Ion Toma, fostul şef PSD Olt, l-a inventat, l-a adus în PSD Olt. Dar nu ştiu dacă tot la rugămintea doamnei Moţ, nu cred!”

Fratele – deputat şi preşedinte de comisie

Fratele mai mic, cu patru ani, al lui Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, agronom, este deputat PSD din 2012 şi şeful comisiei de agricultură. „Ăştia, alde Stănescu, au fost cam toţi în politică, începând cu taică-său, care a fost primar la 70 de ani în Vişina! Fratele său, Alexandru Stănescu, este tot agronom, dar nu-i dibace ca Paul! Aşa cum l-a proptit în politică, tot aşa l-a ajutat şi-n afaceri! În sfârşit, e fratele mai mic al şefului şi atunci e valoros, nu-i aşa!? Băiatul lui Paul, ca şi al lui Dragnea, e mare om de afaceri, învârte milioane de euro!”, spun sursele olteneşti.

Subofiţer, bacalaureat la bătrâneţe, agronom şi deputat

Dan Ciocan, fost subofiţer de miliţie, acum inginer agronom, este, din 2012, deputat PSD de Olt. Fratele său, Cornel Ciocan, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală, prin câteva firme de construcţii şi curăţenie, firme care au beneficiat de multe contracte cu entităţi publice, de la cele din Olt până la Tribunalul Bucureşti şi primăriile bucureştene, în special prin relaţia cu fostul primar de la sectorul 5, Marian Vanghelie, despre care presa vremii a spus că erau prieteni.

Pesediştii olteni au povestit, pentru psnews, despre deputatul lor: “Frate-său, Cornel Ciocan, din Bucureşti, e mai versat, mai stilat. Dar ăsta de la Slatina e de o prostie crasă, neică! Oricum, sunt mâna dreaptă a lui Paul, amândoi. Paul l-a propulsat pe ăsta la Camera Deputaţilor, vai de capul lui, dar mai ales al nostru!”

Paul Stănescu, donator iubit de mitropolitul Olteniei, înaltpreasfinţitul Irineu

Câţiva lideri PSD din Craiova, care îl cunosc şi ei bine pe Paul Stănescu, ne-au povestit că acesta este mai mult decât un apropiat al Mitropolitului Olteniei. “Este ca un copil de suflet al înaltpreasfinţitului Irineu, Mitropolitul Olteniei. Paul Stănescu a donat enorm de mulţi bani şi bunuri Mitropoliei! Când vine Paul la înaltpreasfinţitul, să vezi cum îl îmbrăţişează, îl miruieşte, apoi îl ia la o agapă frăţească cu masă bogată! Am fost şi noi de câteva ori, am rămas uimiţi!”, ne-au spus pesediştii din “parohia” Olguţei Vasilescu.

“Paul Stănescu o să dispară, tot astfel cum l-a muşcat şi el pe fostul şef al PSD Olt, Ion Toma!”

Cearta cu Dragnea şi atacul la liderul PSD l-au adus pe Paul Stănescu într-o situaţie ciudată şi dificilă, spun pesediştii hârşiţi în rele din Olt. Dacă rămâne în PSD nu o să-i fie prea bine, dar dacă pleacă la Ponta, dispare din politica mare: “Dacă Paulică pleacă, s-a ars! Că PSD-ul tot va ieşi câştigător, indiferent de cine conduce la Olt. Probabil că va pleca la Ponta, dacă se va duce. Dar el ştie că nu poţi să scoţi PSD-ul din inima oamenilor, nu poţi! Şi noi am încercat şi am pierdut! Vin alţii şi-i momesc cu găleţi, ciorapi şi unghiere! Apoi, Paul nu-i cine ştie ce înteligenţă politică, că altfel nu făcea ce a făcut, şi pe faţă şi pe la spate! De altfel, el a plecat de aici la Bucureşti numai cu analfabeţi, oameni care, exceptându-l pe domnul doctor Renică Diaconescu – senator, sunt analfabeţi, băi nene! Unii care, dacă intră în curtea şcolii, trebuie să-i ţii izolaţi, că-i contaminează pe copii de prostie! Dacă pleacă Paul din PSD, probabil pleacă toţi ai lui care îi sunt datori! Dar nici asta nu e aşa sigur! Ne aducem aminte, când fostul lider al PSD Olt, senator, Ion Toma, a dat un chef la restaurantul Diesel, pe malul lacului Floreasca, Paulică Stănescu servea la masă, ajuta ospătarii! Şi atenţie, nu în calitate de vicepreşedinte al PSD Olt ci în aceea de ditamai preşedintele al Consiliului Judeţean Olt! Deci, el servea la masă! Pentru mine, ca om, Paul Stănescu e netrebnic! L-a mâncat pe Toma şi acum şi el la fel o să piară! Că a scos capul, ca şarpele, de bine, nu de rău! Că lui nu-i era rău unde era! În sfârşit, ajunsese, de la coarnele plugului, ditamai ministru, vicepremier! Cam mult! Liviu Dragnea l-a omenit mult, să ştiţi, dar, de deştept ce e, a vrut să scoată capul în faţă! Acum să se gândească la ce a făcut! Să se ducă la Vişina, să se suie pe tractor şi să bage brazdă adâncă, că vine primăvara acuş, acuş!!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *