Skip to content
Politică

Claudiu Manda speră la un înlocuitor mai bun la șefia Comisiei SRI: Mai sunt destul de multe lucruri de lămurit

Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control a SRI  a declarat, luni, în contextul în care Liviu Dragnea a afirmat că  trebuie să se retragă de la conducerea forului, dacă este candidat la europarlamentare, că  speră ca înlocuitorul său să fie poate mai bun, mai implicat şi care să ducă lucrurile mai departe în Comisia SRI.

Eu am spus de mai multe ori, ca să fiu înlocuit la şefia Comisiei SRI va trebuie să fie un plen reunit. Cu demisia sau fără demisia mea, tot acolo se ajunge. Probabil că în prima şedinţă de plen reunit când se va dezbate, sper să existe o şedintă de plen reunit în care să dezbatem rapoartele pe care le-am depus anul trecut, cele care urmează să le depunem şi ca atunci să fie pe ordinea de zi sper să fie înlocuiri la Comisie şi să fie altcineva, poate şi mai bun şi mai implicat şi mai hotărât şi mai determinat ca mine şi să ducă lucrurile mai departe. Mi-aş dori să fiu în faţa plenului reunit şi să susţin primul şi al doilea raport cu argumentele de concluzie. Îmi doresc ca activitatea comisiei să meargă mai departe, şi lucrurile pe care le-am făcut, pentru că mai sunt destul de multe lucruri de lămurit şi concluzii de tras pe capitolele pe care le avem iar ele să poată fie duse mai departe”, a afirmat Claudiu Manda, luni, la Parlament.

" "
" "

Totodată, acesta a mai adăugat că decizia înlocuirii sale la conducerea Comisiei SRI ar putea fi formalizată într-o şedinţa de plen reunit în care ar putea fi dezbătută problema referendumului sau într-o alta în care vor fi discutate şi rapoartele Comisiei.

Formal, rămân în funcţie ca şi candidat şi de vicepreşedinte al Senatului până trece inclusiv perioada de campanie electorală, formal voi pleca din funcţia de preşedinte al Comisiei SRI la prima şedinţă de plen. Poate să fie prima şedinţă de plen reunit şi aceasta la care se dezbate problema referendumului şi atât sau poate să existe o şedinţă în care să dezbatem cele două rapoarte şi să vorbim de modificări în cadrul Comisiei eu şi poate şi alţii să fie înlocuiţi de la celelalte grupuri parlamentare”, a explicat Manda.

 Încă din 10 martie, înainte ca social-democraţii să voteze lista candidaţilor partidului la europarlamentare, Liviu Dragnea spunea că preşedintele Comisiei de control SRI Claudiu Manda ar trebui să se retragă din această funcţie, în contextul în unei candidaturi pentru un mandat de eurodeputat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *