Skip to content
Social

Taximetriștii, primul succes. Guvernul este de acord să dea OUG care elimină aplicația de tip Uber de pe piață

geekwire.com

Guvernul şi-a exprimat deja intenţia de a actualiza legislaţia în vigoare, existând deja în dezbatere parlamentară o propunere în acest sens, a declarat, miercuri, directorul general al aplicaţiei de taxi Clever, Andrei Frunză, ca reacţie la protestul taximetriştilor.

Andrei Frunză a subliniat că aplicația Clever a susţinut mereu nevoia de modernizare a cadrului legislativ, comform News.ro.

”Exista directive europene clare ce susţin existenţa aplicaţiilor agregatoare întrucât oferă clienţilor acces direct şi transparent la cele mai bune oferte de pe piaţă. Recent, Guvernul şi-a exprimat intenţia de a actualiza legislaţia în vigoare prin intermediul Parlamentului. Drept urmare, exista deja în dezbatere parlamentară o propunere legislativă de a îmbunătăţi cadrul legal, inclusiv prin integrarea aplicaţiilor agregatoare şi a serviciilor de transport alternativ”, a spus Frunză.

Reprezentanţii platformei Uber au transmis, miercuri, că sunt de acord cu taximetriştii care protestează în Capitală şi au subliniat că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraşe.

Suntem de acord cu protestatarii că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraş şi încurajăm orice dezbatere pe această temă. Ne dorim să fim un partener pentru autorităţi. Susţinem reglementarea serviciilor de transport alternative şi, între timp, i-am sprijinit pe toţi partenerii care au dorit să obţină un atestat de şofer profesionist”, au transmis reprezentanţii Uber.

În alte ţări, Uber colaborează cu industria de taxi, iar serviciile de taxi sunt integrate în platforma Uber. Taxiurile sunt parte din strategia pe termen lung a companiei de a deveni o aplicaţie multi-moda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *