Skip to content
Politică

Clientela PSD părăsește Guvernul: Fii lui Adrian Năstase și Dumitru Buzatu, eliberați la cerere din executiv. Ce alte nume mai pleacă după Viorica Dăncilă

Nu mai puțin de 8 plecări într-o zi din aparatul guvernului odată cu venirea la Palatul Victoria a lui Ludovic Orban și plecarea Vioricăi Dăncilă.

Printre aceste nume, ale căror plecări sunt consemnate în Monitorul Oficial, îl putem regăsi pe Mihnea-Daniel Năstase, fiului fostului premier Adrian Năstase, care îndeplinea funcția de consilier onorific al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Acesta venise în Guvern odată cu numirea lui Mihai Fifor ca vicepremier.

Mihnea Năstase, în vârstă de 26 de ani, s-a înscris în PSD în 2017. La un moment dat, el a fost consilier al fostului europarlamentar PSD Cătălin Ivan, iar ulterior a fost consilier în cadrul delegației socialiștilor români de la Parlamentul European, acolo unde a lucrat în ultimii patru ani.

Un alt copil de PSD-ist care va pleca odată cu trecerea în opoziție a social-democraților este Tudor Buzatu, fiul președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Acesta a fost eliberat la cerere din funcția de secretar de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, potrivit B1.

Eliberat tot la cerere a fost și Cătălin-Marian Tutilescu, fiul fostului chestor de poliție Marian Tutilescu, un controversat personaj implicat în mai multe scandaluri și care a fost în trecut și secretar de stat în MAI. Acesta a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii.

Pe lista eliberărilor se mai numără și Dana-Rozalia Varga care îndeplinea funcția de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Aceasta s-a făcut remarcată după ce a distribuit pe Facebook cu președintele Klaus Iohannis în care era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler.

Ulterior, aceasta și-a cerut scuze și a susținut că nu este singura care administrează contul și nu ea a făcut respectiva postare.

Conform deciziilor publicate în Monitorul Oficial au mai fost eliberați la cerere și Adrian Marius Rândunică (secretar de stat Ministerul Muncii), Liana Andreea Negoiță și Florian Popa (secretari de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului).

De asemenea, Costin Mihalache, fostul șef al Cancelariei Prim-ministrului, pe vremea Vioricăi Dăncilă, a fost eliberat din funcție. În locul său a fost numit Ionel Dancă, până acum purtător de cuvânt al PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *