Skip to content
București

Clopot ”cu greutate”, adus la Catedrala Mântuirii Neamului

recentnews.ro

Clopotul care doboară toate recordurile va putea fi admirat chiar la Catedrala Mântuirii Neamului din București.

Astfel, clopotul care va răsuna în noua construcție bisericească este unul dintre cele mai mari clopote suspendate din toate bisericile europene (cu exceptia Rusiei).

Cu o greutate de peste 25 de tone, celebrul clopot a fost turnat în Austria, la unul din cele mai importante ateliere de profil din Europa, firma Grassmayr din Innsbruck, activă din 1599. Până în noiembrie 2016, data la care a fost turnat clopotul românesc, recordul era deţinut de Clopotul Sfântului Petru al celebrei catedrale din Koln (Germania), amplasat în anul 1922, care cântăreşte 24 de tone, potrivit Hotnews.

Pe 25 martie, porţile fabricii de clopote din Innsbruck au fost deschise pentru a permite vizitatorilor, veniţi nu doar din Austria, ci şi din Italia şi Germania, să vadă şi să asculte pentru prima oară sunetul clopotului care va răsuna în Catedrala de la Bucureşti. A fost nevoie de șase bărbaţi, aşezaţi de o parte şi de alta, ca să poată fi trasă funia ce pune clopotul în mişcare. Din clopotul acordat pe nota DO2 a răsunat o vibraţie spectaculoasă, pe care niciun microfon standard nu poate să o înregisteze şi niciun sistem acustic obişnuit nu poate să o redea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *