Skip to content
Magazin

Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe au bătut la ora 12. Rugăciune comună, la aceeași oră, și în bisericile catolice

Featured Video Play Icon facebook

Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România au sunat timp de 1-2 minute la ora 12.00 miercuri, în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri, anunță Biserica Ortodoxă Română.

La ora 12.00, a avut loc o rugăciune comună in toate bisericile, inclusiv în cele catolice.

" "

„Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul basilica.ro.

Duminică, Papa Francisc a făcut apel către toţi credincioşii din lume să recite împreună „Tatăl Nostru” miercuri, la ora 12.00, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *