Skip to content
București

Clopotul de la Catedrala Neamului. Reacția Patriarhiei după apariția chipului Patriarhului Daniel

basilica.ro

Apariţia chipului Patriarhului Daniel pe clopotele pentru Catedrala Neamului nu este un lucru neobișnuit, ba chiar există o tradiţie justificată de importanţa gestului făcut de ctitorul spiritual al lăcaşului de cult.

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este ctitorul spiritual al Catedralei Neamului. Este o tradiţie justificată de importanţa gestului făcut  pentru ridicarea noului lăcaş de cult. Nu este un gest de mândrie, aşa cum încearcă să creadă unele persoane. Este o pecete ascunsă la care nu ajunge nicio privire niciodată, ştiind unde sunt montate clopotele”, a explicat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, citat de news.ro.

Mai mult, acesta a declarat că înscrisurile de pe clopot rămân ca mărturie pentru viitor, aşa cum rămân, în toate biserici, chipurile ctitorilor.

Cel mai mare clopot din Europa, primul din cele şase de la Catedrala Mântuirii Neamului, are basorelief cu chipul Patriarhului Daniel. Clopotul, turnat la Innsbruck, are 25 de tone şi 3,3 metri înălţime şi 3,3 în lăţime.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *