Skip to content
Politică

Clotilde Armand ascunde contractul cu BRAI-CATA, firmă asociată în trecut cu mafia siciliană. Consilierii PNL sunt furioși: Se luptă mafia cu altă mafie!

Inquam Photos / Raul Stef

„Cui pe cui se scoate: se luptă mafia cu altă mafie”, spune consilierul local al Sectorului 1, Adrian Oianu, pentru PS News, după ce primarul Clotilde Armand a încheiat un nou contract de salubritate cu firma Brai-Cata, despre care presa a scris că ar avea legături cu mafia italiană.

„Vă dați seama că avem și noi informațiile noastre pe surse, de pe rețelele sociale și de pe diferite alte site-uri de știri. Până una alta, noi am făcut un apel din partea consilierilor Sectorului 1 să ne dea toate informațiile de la aparatul de specialitate al primarului și al primăriei, să ne dea toate datele legate de acest contract, legate de toate prețurile, legate de tot ce conține, pentru că, din păcate, transparența este zero cu doamna primar. Noi trebuie să aflăm din alte surse ce semnează în numele cetățenilor, pe ce cheltuie banii cetățenilor, unde se duc acești bani, în ce condiții și bineînțeles.

În momentul de față, știm doar că a publicat niște date trunchiate, în care a făcut comparație între un serviciu strict pe ridicare unor deșeuri, dar fără prețurile de selectare, transport, depozitare și pe urmă le-au comparat cu toate celelalte prețuri care conțineau toate lucrurile astea la un loc, ceea ce mi se pare total nedrept pentru cetățeni. Anunță cetățenii ce ai plătit, ce-a mai rămas de plătit și unde plătești restul. Avem o o problemă cu cât costă selectarea deșeurilor care sunt adunate cu noua firmă, unde le depozitezi, unde e groapa de gunoi unde le depozitezi, și astea sunt detalii pe care cetățenii trebuie să le știe în momentul în care tu te lupți de atâtea luni de zile cu această problemă și ți se pare că noi ne opunem, dar nu o facem. Noi încercăm să facem lucrul ăsta cât mai legal, cât mai transparent și cât mai atent legat de banii cetățenilor. Dincolo de asta, au pornit aceste demersuri noaptea, consiliul nu a fost informat o secundă de planurile acestea, cum a ajuns la selectarea acestei firme, a făcut o licitație, au participat mai multe firme, ce se întâmplă. Nici măcar o mică parte din aceste informații nu ajunge la cetățeni și atunci noi trebuie să ne informăm din alte surse.

Ne uităm cu gura căscată, pentru că noi ne-am pus atât de multe speranțe în această doamnă, atâtea speranțe că vine cu un concept nou, că vine cu o deschidere nouă, cu o capacitate de a aplica noi tehnologii în serviciile publice. Noi ne așteptam să nu mai auzim de deșeuri, de gropi de gunoi, ci despre o viziune contemporană, legat de tratarea gunoaielor. Oricine putea să facă ce făcea dumneaei acum, oricine putea să se bate cu o firmă de salubrizare. Majoritatea administrațiilor care au venit în ultimii 30 de ani asta au făcut: au schimbat contractele, au pus oamenii lor și au continuat debandada șu jaful pe banul public. Nu spun neapărat că acum se întâmplă asta, dar arată foarte apropiat de aceeași politică pe care au făcut-o partidele de 30 de ani încoace, nu e nimic care să îmi spună mie că e o nouă politică. Noi am susținut-o și am ajutat-o să câștige alegerile tocmai din acest motiv. Eu am intrat  în politică din acest motiv, pentru a face o politică diferită, să începem să ne gândim la cetățeni, la viitor și să fim în pas cu cei din jur, dar cu ce ne-am ales?!Ne-am ales cu același gen de administrației ca în trecut”, spune consilierul.

Întrebat dacă era necesară schimbarea contractului de salubritate, Adrian Oianu spune că: „Nu este problema mea, pentru că nu sunt specialist, sunt consilier local, iar asta trebuie să stabilească ea”.

„În momentul în care doamna primar spune că este necesară o schimbare în ceea ce privește firma de salubritate, noi suntem lângă ea, dar când vine această firmă vreau să fie mai bună, mai profesionistă, să aibă soluții de reciclare mai importante pentru că nu se mai poate sta cu gropile de gunoi lângă București. Este o tragedie, o crimă făcut-o asupra cetățenilor acestui Sector și a orașului. Dacă tu, primar cu mentalități noi, venit din altă țară civilizată nu poți să vii să îmi explici orice ar fi putut să îmi explice orice primar amărât ales acum 30 de ani, îmi pare rău, dar eu am susținu-o să vină cu soluții inteligente în pas cu tehnologiile actuale.

Am solicitat de la aparatul de specialitate să ne dea toate informațiile legate de acest nou contract pe care să le comunicăm mai departe cetățenilor. Trebuie pus frumos pe site, să poată vedea toată lumea, nu despre asta este transparența?! Nu asta ne-a spus doamna primar?! Că are o primărie de sticlă, transparentă?! Păi atunci cum se face că noi suntem în situația în care să putem vorbi cu ea doar prin hârtii oficiale?! Dacă e o primărie așa transparentă ar trebui să nu avem problema asta, ar trebui să avem toate contractele pe care le-a făcut puse pe site, toate noile contracte puse pe site, să le vedem, să poată înțelege toată lumea despre ce este vorba pentru că nu o putem asculta doar pe doamna primar în postările pe care le face.

Comunică cu noi consilierii și cu presa prin postări pe Facebook. Se poartă ca un temnicer care ne-a închis pe toți într-o pușcărie și ne vorbește prin uși”, conchide Adrian Oianu.

Situația din Sectorul 1 a devenit dramatică din cauza crizei gunoaielor, motiv pentru care în teritoriu a fost impusă stare de alertă. Clotilde Armand a profitat de ocazie și a încheiat un contract complementar cu firma BRAI-CATA.

BRAI-CATA a fost fondată de sicilienii acuzaţi de legături cu Cosa Nostra, şi începând cu 27 februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acţiuni la firma BRAI-CATA din Brăila de la cetăţenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele şi Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia. Administrator la BRAI-CATA a fost numită Clara Florescu, soţia lui Doru Florescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *