Skip to content
Politică

Clotilde Armand, desființată de unul dintre consilierii PNL, în scandalul gunoaielor: „A venit în ședință cu o listă luată de pe Wikipedia. Ne tratează ca pe prizonierii ei!

Inquam Photos/Octav Ganea

Contactat PS News, consilierul local PNL Sectorul 1, Adrian Oianu, susține că în timpul ședinței organizate marți de consilierii liberali, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a prezentat o „listă luată de pe Wikipedia” cu sumele modice plătite de alte administrații locale operatorilor de salubritate, pe motiv că tarifele practicate de compania Romprest sunt de 4-5 ori mai mari decât în alte orașe. Oianu spune că, după momentul în care Armand a prezentat lista cu sumele „neconfirmate”, edilul a părăsit ședința” și i-a lăsat pe consilieri „să vorbească singuri”.

„Nu este poziția noastră de consilieri să judecăm și să calculăm tarifele unui prestator. Dacă doamna primar are această problemă să vină cu sumele corecte, oficiale, confirmate de primării în comparația pe care o face. Ieri a venit cu o listă luată de pe Wikipedia. Mi-e greu să cred ce scrie pe Wikipedia, vorba unui parlamentar care este și profesor universitar și care a venit ieri la ședință, iar după ce a văzut lista prezentată de doamna primar a susținut că dacă un student vine cu o lucrare de pe Wikipedia îl lasă repetent.

Modul în care suntem tratați prin aceste petarde aruncate în fața noastră, a opiniei publice, a mass-mediei. Eu vă spun sincer, sunt organizații non-guvernamentale, non-profit, ONG-uri care pot verifica foarte bine prețurile acestea și să vorbească cu dânsa și să se confrunte cu mass-media, iar dacă este adevărat o rugăm frumos, așa cum o facem de 8 luni de zile să găsească o soluție, să propună niște prețuri. Am înțeles că și Romprest a propus prețuri reduse, dar nu s-a concretizat în nimic.

Ieri, după un circ făcut in ședința, unde s-au prezentat tot felul de aberații, de sume scoase de pe Wikipedia neconfirmate de nimeni, doamna primar a părăsit ședința și ne-a lăsat vorbind singuri. Atâta respect are pentru cetățenii Sectorului 1. Noi nu am invitat-o pentru scandal, ci pentru a găsi imediat soluții de deblocare. A plecat după 10 minute și a lăsat avocata angajată de noi, primărie prin Consiliu, care în loc să ne explice în ce situație este legal și juridic acest conflict și această criză a gunoaielor, a început să facă poze pe sub masă. E comic. Noi vom cere în ședință rezilierea contractului cu această doamnă neserioasă și lipsită de orice neprofesionalism”, spune Oianu.

De asemenea, consilierul local a criticat atitudinea primarul Sectorului 1 față de colegi și de cetățeni, susținând că aceasta a dat dovadă de-a lungul mandatului său de neprofesionalism.

„Cea mai mare problemă pe care o avem noi este cu modul neprofesionist și lipsit de respect pentru legislație și pentru aleșii locali în toată această perioadă de 8 luni de când încercăm să găsim o cale de a colabora cu doamna primar. Un lucru am reușit: să demonstrăm întregii țări că niște consilieri locali îi pot ține piept unui primar care se poartă ca un temnicer și care ne tratează ca pe prizonierii ei. Am reușit acest lucru și să sperăm că putem fi o inspirație pentru pentru toate Consiliile Locale să nu se mai lase călcate în picioare de primari autoritari, de primari porniți care au acest sindrom al liderului mesianic  care deține adevărul absolut.

Așa nu se poate lucra. Dovada este că doamna primar este ocupată cu tot acest circ mediatic pe care îl face pe Facebook și ca drept dovadă nu a avut timp să facă nimic pentru oraș. Acesta este motivul pentru care avem cele mai mari probleme cu ea și de aceea nu ne place când încearcă să ne dezinformeze, să ne aducă informații false, să ne împingă și să ne ia din atribuțiile pe care le avem pentru a vota ce vrea ea în mod orbește.

Doamna primar la capitolul profesionalism e repetentă și avem o problemă de competență aici”, spune liberalul.

Întrebat cum s-a desfășurat gestionarea problemei generate de scandalul gunoaielor din Sectorul 1, Oianu precizează primarul Sectorului 1 le-a întors spatele consilierilor locali, părăsind ședința organizată de aceștia, astfel încât nu au existat discuții între consilieri și primar pentru soluționarea „războiului gunoaielor”.

„A plecat de la ședință și ne-a spus că trebuie să meargă să lucreze intens pentru a găsi o soluție să plătească sortatorii, dar noi tocmai de aia ne-am adunat ieri pentru a găsi soluții. Doamna primar a refuzat orice fel de colaborare cu instituțiile abilitate inclusiv prestatorii de serviciu ANRSC și Garda de Mediu. S-a dus singură cu consilierii ei să caute soluții. Ăsta este modul de colaborare și de  muncă în echipă pe care ni-l sugerează doamna primar, iar pe noi doar ne acuză, dar noi nu ne lăsăm intimidați de acuzațiile ei. Noi ne bucurăm că prin noi au văzut majoritatea consilierilor locali din țara asta că nu ai nevoie să cazi în genunchi în fața unui primar abuziv și poți să lupți împotriva lui pentru că ai legitimitate și pentru că ești ales de cetățean.

Doamna primar probabil se aștepta la niște consilieri moi, din carton, cu care să facă dânsa ce vrea, dar așa ceva nu se poate. Trebuie să respectăm legea și să avem respect pentru cetățeni pentru că acolo este responsabilitatea numărul 1. Doamna primar a fost aleasă să protejeze interesele cetățeanului, nu a fost aleasă să ne aducă lumina din ceruri.

Ideea de ieri a fost să găsim soluții constructive pentru deblocare și pentru ridicarea cât mai urgentă a gunoiului din stradă. Pe noi ne interesează cetățenii, atât. Ceea ce vrea doamna primar: să rezilieze, să schimbe, să facă, e treaba dânsei și este toată responsabilitatea ei. Singura problemă cu care noi ne confruntăm și din cauza căreia suntem nemulțumiți de doamna primar este lipsa de atenție, de compasiune, de empatie pentru cetățeni, iar noi, consilierii care reprezentăm direct cetățenii pentru asta am făcut această ședință de ieri.

Este un început. Se va organiza un grup de lucruri format numai din specialiști și bineînțeles din reprezentanții din consiliu, pentru a găsi o soluție de lungă durată în această problemă, astfel încât, doamna primar să nu ne mai pună în aceeași situație ca în ultimele 6 luni de ori, astfel încât cetățenii să ajungă să strige după noi pe stradă:<< Când ne ridicați gunoiul?!>>

Acest lucru este inadmisibil, iar doamna primar a fost votată de cetățenii Sectorului 1, deci este răspunzătoare în fața cetățenilor, nu firma de prestări servicii, nu sortatorii, nu cei care depozitează, noi, cei aleși în frunte cu doamna primar suntem responsabili, iar problema numărul a fost cum deblocăm și ieșim din această criză stupidă din Sectorul 1 în care cetățenii sunt obligați să stea cu gunoiul în fața casei și în fața blocului de atâta timp. Este a doua oară în șase luni și acest lucru este inadmisibil.”, conchide Adrian Oianu.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat miercuri că primăria a plătit direct sortatorii de deşeuri, astfel încât Romprest a început să ridice gunoiul, iar în doar trei ore au fost depozitate 260 de tone de gunoi.

Anunțul primarului Clotilde Armand:

„Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, a scris pe Facebook Clotilde Armand.

Ea face un scurt istoric al crizei gunoiului din Sectorul 1:

„Operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit.

Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”.

La rândul său, compania de salubrizare Romprest a anunțat că a fost informată despre reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare agreat Rom Waste Solutions SA, astfel că va putea preda la staţie deşeurile care în prezent blochează autospecialele şi echipamentele alocate serviciului, urmând să revină la regim normal de colectare a deşeurilor în Sectorul 1.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *